Gebruiker:Proborc

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Proborc[bewerken]

Wat doe ik eigenlijk op wikipedia? Nou, ik bewerk af en toe wat. Ik heb informatiekwaliteit op het web onderzocht. Daar valt Wikipedia dus ook onder. Als uw immer vriendelijke specialist op dat gebied, sta ik open voor vragen en bekijk ik wijzigingen vanuit een belangrijke vraag: "Wat heeft deze wijziging gedaan met (welke aspecten van) de informatiekwaliteit?" Ik kijk ook naar mensen en processen om informatiekwaliteit te verbeteren. Als je namelijk je proces goed inricht, dan komen er vanzelf goeie informatie-objecten uit.

Liever deel ik geen waarschuwingen uit. Nee, echt niet. Ik zie meer heil in het simpel terugdraaien van versies, zonder daarbij al te erg en te hard zijn. Het beleid van Wikipedia is anders, dus deel ik ze wel uit.

Hieronder volgt een stuk visie en visionair-zijn. Het is niet het beleid van Wikipedia of wat dan ook. Het is een eigen mening.

Flagged Revisions[bewerken]

Eigenlijk geloof ik niet zo in Flagged Revisions. Het kan, zeker, in Duitsland werkt het prima maar er zitten ook grote haken en ogen aan. Zo zie ik dat Flagged Revisions ook tegen je kunnen gaan werken, omdat de incrowd meer macht krijgt. Daarmee wordt Wikipedia kwetsbaar voor een group-collapse. Op het moment dat er een scheiding komt (meer een soort van oorlog) kan de incrowd van wikipedia onder de kritieke massa komen en het systeem instorten. Op dat moment moet meteen Flagged Revisions weer uit Wikipedia gehaald worden, zodat wikipedia wordt bewaard. En eigenlijk gaat het gewoon tegen het idee van een wiki in. Maar het kan een extra wapen zijn in de strijd tegen vandalisme.

Ratings[bewerken]

Daar geloof ik wel in. Een 5-sterren systeem gekoppeld aan elke versie zie ik als leuke informatiegaring. Net als het aantal views van de huidige versie, moet ook de rating van de huidige versie worden weergegeven wanneer iemand een pagina van Wikipedia bekijkt.

Anti-vandalisme-visie[bewerken]

Ik geloof dat vandalisme het beste aangepakt kan worden door het veel eenvoudiger te maken om vandalisme ongedaan te maken dan om vandalisme te plegen. Een implementatie die ik mogelijk zie is een swift-scanner, die de veranderde tekst scant op het drie keer achter elkaar voorkomen van een letter. Typisch: 'hoeruuuuh' of 'laterssssss' Als dat wordt gevonden moet je op een natuurlijke manier drie keer extra door klikken om je verandering door te voeren. En natuurlijk moet even de responstijd van de server omhoog naar een halve minuut. De lol van de vandalisme gaat er heel snel af als je twee minuten moet wachten voordat je er door bent.

Persoonlijk[bewerken]

Wat je nog meer over mij mag weten[bewerken]

Latijns kruis.JPG
Deze gebruiker gelooft en belijdt de naam van Jezus Christus
Flag of the Netherlands.svg
Deze gebruiker komt uit Nederland