Gebruiker:Pven/kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Momenteel werk ik aan de Lijst van uitvindingen. Ik zoek eigenlijk nog een geschikte indeling van de lijst.

Mijn artikel over Geleuter:

Geleuter betekent eindeloos discussieren over onderwerpen die niet van belang zijn. Een duidelijk voorbeeld is het geleuter over de naam 'ABN AMRO Bank'. De stelling is : Moet AMRO volledig met hoofdletters, of moet alleen de eerste letter met een hoofdletter (Amro).

Een ander bekend voorbeeld is het geleuter over de kip en het ei. Wie kwam er het eerste, de kip of het ei. Iedereen weet dat het ei er eerder was. Er zijn zelfs fossielen van dinosauruseieren gevonden, nog geen kip te bekennen.

Waar ook veel geleuterd wordt is in de politiek. Het schijnt een sport te zijn dat men zolang leutert over een probleem, dat men altijd te laat met een oplossing komt. Voorbeeld: Leggen we een autosnelweg hier, of leggen we hem daar. Tegen de tijd dat men die beslissing heeft genomen, is men over gestapt op ander vervoer, zoals de boot of het vliegtuig, om de trein maar niet te noemen.

Leuteren gebeurt vaak met koffie of thee bij de hand en is vooral populair bij volwassen dames. Ook jonge meisjes hebben de smaak vaak goed te pakken. Ze vragen bijvoorbeeld bij alles wat je doet: waarom doe je dat? en leuteren vervolgens net zolang tot ze aan het zeuren zijn.

Naamgeving

De naam is ontstaan van het werkwoord 'kleuteren'. Kleuters praten namelijk vaan binnensmonds, en meestal komt er niet meer uit dan 'dada'. Dit kunnen kleuters de hele dag volhouden, en als het moet dagen achter elkaar. Leuteren brengt voor omstanders dezelfde ervaringen met zich mee. Vaak verstaan mensen het niet en zeggen regelmatig ja en mmm. Men heeft voor de naam leuteren gekozen omdat de mensen die leuteren geen kleuters meer zijn.

Hobby

Sommige mensen hebben van leuteren hun hobby gemaakt. Dit tot ergernis van hun partners die zelf meestal niets zeggen omdat ze de tijd niet krijgen om tussen het geleuter door te komen.

Toekomst

In de toekomst zal het leuteren als een beroep worden uitgeoefend. In veel vergaderzalen kan men het al. Het wordt goed betaald, en de eerste opleidingen bestaan ook al. Vergaderen noemt men dat met een bedekte term. Er is een Voorzitter, die bepaalt wie mag leuteren, een notulist die opschrijft wat er geleuterd wordt en een secretaris die de naambordjes klaar zet, anders weet niemand tegen wie hij leuterd.

Geschiedenis

Er bestaan vermoedens dat men in het stenen tijdperk ook al leuterde. Dit is echter niet met zekerheid vastgesteld. Vandaar dat hier eerst goed over geleuterd moet worden. De agenda voor de 'vergadering' die daarbij hoort is nog niet af. De voorzitter is nog met de notulist aan het leuteren over de indeling van de agenda. Het zal dus nog jaren duren voordat men kan beginnen aan het eigenlijke geleuter over de betreffende vermoedens.