Gebruiker:Quichot/extlnk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Externe link verdwenen?

Ik heb zojuist (of al eerder) een externe link verwijderd, en jij vraagt je af waarom. In de meeste gevallen omdat het een externe link is die niet in het artikel thuishoort waar ik het aantrof.

In het artikel over bijvoorbeeld het mooie plaatsje Holywood zou een link naar de officiële site van de gemeente waar Holywood onder valt best kunnen. Een link echter naar de site van de plaatselijke rugbyclub niet. Als die club encyclopedisch genoeg is, krijgt het wel een artikel in Wikipedia, waar dan die externe link zou passen. Zo niet, dan niet... helaas!

Het komt er in het kort op neer:

  • Zo weinig mogelijk extern linken
  • Alleen rechtstreeks relevant linken
  • Nogmaals: Zo weinig mogelijk

We zijn immers geen startpagina. Die kan namelijk ontzettend goed linken, zodat wij dat niet hoeven te doen. Haal de informatie en vooral de kennis naar Wikipedia, door het in het artikel te verwerken!

Voor de relevante help-pagina van Wikipedia zie Help:Externe link. Daar vindt je veel meer info en verwijzingen naar bijvoorbeeld hoe je bronnen en literatuur kan vermelden.


Heb je na deze uitleg nog steeds problemen, graag een opmerking op mijn overlegpagina!. Ik zal antwoorden zo gauw ik weer "aanwezig" ben.