Naar inhoud springen

Gebruiker:Ragester/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Verhage vestiging in Berkel en Rodenrijs

Verhage is een fastserviceketen in Nederland. De franchiseformule bestaat uit 36 restaurants, voornamelijk in en rondom de Randstad.

In 1967 werd Verhage opgericht door de gebroeders Joop en Pim Verhage. Zij openden een snackbar aan de Sikkelstraat te Rotterdam, waar voornamelijk frites en zelfgemaakte snacks werden verkocht.

Omdat er steeds meer nieuwe vestigingen werden geopend is eind jaren '80 de overstap gemaakt naar een franchiseformule. Hilma Legerstee, tot op dat moment al jaren medewerkster bij de Verhage vestiging aan de Putsebocht in Rotterdam, werd de eerste zelfstandig ondernemer en tevens eigenaresse van deze vestiging.

In het voorjaar van 2001 trad franchisenemer Tom Bijl toe tot de directie van de organisatie en nam deze op termijn over van oprichters Pim en Joop.

Vrachtwagens bij de groothandel van Verhage

Het hoofdkantoor van Verhage is gevestigd in Zwijndrecht. Vanaf deze locatie worden de franchisenemers ondersteund op het gebied van personeelsmanagement, financiën en marketing. Tevens is dit de standplaats van de groothandel van de organisatie, verantwoordelijk voor de dagelijkse levering van producten aan de Verhage stores.

De van oorsprong Rotterdamse organisatie wordt op dit moment vertegenwoordigd door 36 filialen, verspreidt over de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.