Gebruiker:Robert Koekoek/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Robert Koekoek is een gerealiseerd Advaita leraar en ontwikkelaar van de schrijfstijl van Eenheidsgedichten, een techniek om perspectieven vanuit Individualiteit en Eenheid met elkaar te verbinden. Een samengaan van westers en oosters denken, logica en intuïtie, integratie van linker en rechterhersenhelft.

Hulp bij Zelftransformatie[bewerken | brontekst bewerken]

Zuivere subjectiviteit maakt licht

Verandering betekent het opnieuw rangschikken van het bestaande. Transformatie wil zeggen dat er niets van het oude overblijft (zoals een rups die zichzelf transformeert tot vlinder), zodat er nieuwe dimensies kunnen worden verkend.

Soms is er een punt waarop men beseft dat het oude niet meer werkt, of niets van praktische of estetische waarde meer oplevert. Als gehechtheid wordt losgelaten (onwaarheid wordt doorzien), blijft er Niets over dan een groot verlangen naar iets anders, buiten al het bekende. Wie dit vaker heeft meegemaakt kan Niets gaan herkennen als de bron van Alles (vgl. Nisargadatta).

De website GenietenVanNiets.nl bevat een uitgebreide verzameling Eenheidsgedichten.

Eenheidsgedichten zijn als bloemen,

die energie en inspiratie bieden aan de

zeldzame enkeling die wil leren vlinderen.

In het land der 1001 meren ontstond ruzie:

bij nader inzien bleken het er 186.887 meer.

Waarom? Welke kluns maakte water telbaar?

Robert Koekoek werkte eerder als elektrotechnisch ingenieur, natuurkundige, uitvinder en entrepreneur; op universiteiten in Nederland en Finland, in de I.T. en in de GGZ (als hulpverlener én patiënt). Rond 2010 raakte hij geïnteresseerd in niet-fysieke, niet-psychologische dimensies, mede door verwijzingen vanuit kwantummechanica en paranormale verschijnselen. In 2015 kwam deze zoektocht in een stroomversnelling, en sindsdien wordt hij geleid door een verlangen tot herintroductie van oorspronkelijke kennis, in een stijl die aansluit bij moderne technische ontwikkelingen. Kennis omtrent de essentie van het bestaan en de enorme diepgang van het leven, die uit het oog wordt verloren als competitie, 1-dimensionaal vergelijken en eigenbelang de boventoon voeren.