Gebruiker:Romaine/Persönliche Bekanntschaften

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Persönliche Bekanntschaften
Persönliche Bekanntschaften
Zie Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Met Persönliche Bekanntschaften wordt het oorspronkelijke idee voor een gemeenschapspagina verder voortgezet, waarop de gemeenschap van in het echte leven actieve Wikipedianen aanwezig en zichtbaar is. Iedere gebruiker kan met zijn hoofdaccount dat bekend is bij andere gebruikers zich aanmelden en bevestigingen ontvangen van andere gebruikers die hij/zij ontmoet heeft. Alle Wikipedianen kunnen slechts een hoofdaccount laten bevestigen, over de sub-accounts wordt hier niet gesproken.

Dit is bedoeld om het werkklimaat en speculaties over de identiteit van gebruikers, net als beschuldigingen van manipulatie beperkt of uitgebannen worden. In discussies en stemmingen wordt het voor veel gebruikers meteen duidelijk dat het echte natuurlijke personen zijn, ook als men diegene niet persoonlijk ontmoet heeft.

Dit systeem van wederzijdse bevestiging is eenvoudig, vereist geen externe verificatie van de identiteit en is daarom zeer goed met privacy en internet-anonimiteit samen.

Meer informatie op: de:Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen (Persönliche Bekanntschaften) op de Duitstalige Wikipedia.

Start met Persönliche Bekanntschaften door in je de:Spezial:Einstellungen#mw-prefsection-gadgets (derde sectie) aan te vinken "Erweiterte Benutzeroberfläche für Wikipedia:Persönliche Bekanntschaften aktivieren, um Bestätigungen hier vornehmen zu können." en dan op nieuwe aanvragen de link aan te klikken.

{{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}}