Naar inhoud springen

Gebruiker:SalsaIris

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De geschiedenis van Rastafari De titel Ras, of het hoofd in het Amhaars, is vergelijkbaar in Ethiopië om een ​​burgemeester of gouverneur van een district. Tafari is de eerste naam van de laatste keizer van Ethiopië voordat hij gekroond naam vanHaile Selassie I . Geboren Tafari Makonnen (23 juli 1892) dat hij zou erven het land van Harar van zijn vader en word Ras van die regio van het land. Zijn vader vocht aan de zijde van de regerende koning Menelik II tegen de eerste Italiaanse invasie van Ethiopië. Makonnen senior onder de indruk van Menelik II in zodanige mate dat hij de kroon van Ethiopië pass tot zijn zoon Tafari. Menelik II had geen zonen van zijn eigen.

Zelfs bij een zeer jonge ag e Tafari was een zeer wijs en intelligent persoon met een talent voor vreemde talen. Zijn strijd om de kroon was niet gemakkelijk. Wordt in de rij voor de Koning (Negus) van Ethiopië kreeg hij een tweede naam bij geboorte, een die hij zou nemen na ontvangst van de kroon: Haile Selassie I .


Majesteit Haile Selassie I

In de Ethiopische taal van het Amhaars, Haile Selassie betekent misschien of de macht van de Heilige Drievuldigheid.Het is ook de laatste genomen volledige naam (bij de geboorte) door Zijne Keizerlijke Majesteit, Negus (King), Ras Tafari Makonnen bij het nemen van de kroon van Ethiopië op 2 november 1930. Haile Selassie I, de Koning der koningen en de Heer der Heren, verovering van de Leeuw van de Stam van Juda, zou komen om de laatste uitspraak keizer van Ethiopië staan ​​aan het einde van een afstamming teruggaat zo'n 3.000 jaar om de tijd van Salomo en worden de koningin van Sheba.

In de tijd van Selassie van de regel dat hij slechts 5 jaar van de vrede wist in zo'n 45 jaar van leiderschap. Hij hielp naar Ethiopië opmars in de moderne tijd, alsmede gevochten tot het enige vrije land in koloniaal Afrika blijven. Zijn hele leven Selassie was een sterke activist voor vrijheid en gelijkheid. Twee historische toespraken, een in 1933 aan de toenmalige Volkenbond waar Selassie wereld waarschuwt het westen over de gevaren van Mussolini en Hitler (8 jaar voor de VS zou WO2 in te voeren) en de andere in 1968 de aanpak van de Verenigde Natiesuit de Verenigde Staten (Noord-Californië,) zou komen te belichamen zijn toewijding aan rechtvaardigheid. De woorden van zijn VN-adres nu gezongen over de hele wereld in militante liedje Bob Marley's 'War' en Zijne Keizerlijke Majesteit imago is een symbool geworden van de hoogste beginselen van de mens.

Marcus Garvey

Marcus Garvey Mosiah (1887-1940) werd geboren in het St. Ann's Bay, Jamaica en uitgegroeid tot een van de eerste westerse wereld is geweldig Afrikaanse leiders.Op jonge leeftijd verhuisde hij naar de hoofdstad van Kingston en begon te werken als een drukkerij leerling. Hij zou besteden een groot deel van zijn tijd aan het ontwikkelen vrije pers voor zijn Afrikaanse mensen.

Garvey de gelegenheid gehad om te reizen in heel Centraal-Amerika, getuige de benarde toestand van het zwarte ras. Vanaf dat moment zou hij zijn leven te wijden werk om de progressie en de welvaart van zijn volk. Zijn grootste successen kwamen in Harlem, New York, waar hij bouwde een grote aanhang (Garveyites) en organiseerde zijn United Negro Improvement Association (UNIA - 1918). Op een gegeven moment had hij vergaard meer dan twee miljoen volgelingen met UNIA bijeenkomsten op Madison Square Garden en Carnegie Hall.

Door het jaar 1924 Garvey was het bereiken van een groot succes in het verenigen van zijn volk, maar had uitgeput zijn tegoeden in het idee van een fysieke Repatriëring van het Afrikaanse ras. Hij ging zelfs zo ver dat het land in Nigeria en een vloot van schepen bekend als de Black Star Liner aankoop. Garvey was niet een ervaren zeiler en zijn investeringen bleek te zijn verliezen met zeer weinig zeewaardig schepen.Rallysport de Afrikaanse mensen van de wereld die onlangs werden bevrijd uit de slavernij (1866 JA / USA 1863) in de grootte van hun erfgoed en rechten gevaarlijk was om de witte uitspraak bevolking. In 1925 werd Marcus Garvey in de gevangenis voor e-mail fraude, dit was een dodelijke klap voor de nog niet geboren Civil Rights Movement.

Na vele oproepen aan de hogere rechtbanken, meer dan twee en een half jaar in zijn zin, Marcus Garvey werd uitgebracht door president Coolidge (18 november 1927.) De UNIA leider was onderworpen aan onmiddellijke uitzetting. Het was terug naar huis in St. Ann's Bay, Jamaica, dat Garvey zou zijn proclamatie (1928) van de nieuwe koning te leveren om te komen en later de beweging van de Rastafari was geboren.

In Jamaica Garvey vervolgde zijn politieke activiteiten, het vormen van de People's politieke partij in 1929. Hij was niet succesvol in nationale verkiezingen, maar won een zetel in de Kingston en St. Andrew Raad (KSAC).

De wereld van de jaren 1930 niet klaar was voor vooruitstrevende ideeën Garvey. Hij verliet Jamaica opnieuw, dit keer voor Engeland, waar hij overleed in 1940. Zijn lichaam werd teruggebracht naar Jamaica in 1964 en begraven in de National Heroes Park in Kingston.

Garvey's nalatenschap kan worden samengevat in de filosofie doceerde hij - race trots, de noodzaak voor Afrikaanse eenheid.

Rastafari Movement of Rasta

Dit is een beweging van zwarte bewustzijn geboren uit arme mensen op het eiland Jamaica, waarvan de bevolking is overwegend bestaat uit afstammelingen van de West-Afrikaanse slavenhandel (Ashanti, Mandingo, Ibo, Yoruba, Fanti enz.) Ondanks de barre wreedheden, de gehele hun gevangenschap wisten zij hun wortels houden met hun eigen Afrikaanse erfgoed zeer sterk vooral binnen hun muziek en dans. Echter, aangezien de jaren 1900 heeft het christendom het eiland gedomineerd als het hoofd religieuze geloof van de Jamaicaanse bevolking. In Jamaica 1930 werd een onlangs bevrijde slaaf bevolking kreeg opgeleid en lezen de Bijbel met grote hoop en aspiraties voor de toekomst.

In Openbaring 5 staat geschreven dat de Leeuw van de stam van Juda, zal de zeven zegels, 19 los te maken en op zijn dij de inscriptie zal de Koning der Koningen en de Heer der heren te lezen.

De Jamaicaanse geboren Afrikaanse leider, Marcus Garvey maakte een profetie op het eiland in 1928 - kijken naar Afrika voor een koning om mensen te leiden van de. Ziet op 2 november 1930 werd Ras Tafari Makonnen gekroond tot Koning der Koningen, Heer der Heren, veroveren Leeuw van de stam van Juda met zijn kroon naam vanHaile Selassie I (kracht of macht van de Heilige Drievuldigheid), de messias was weer terug naar zijn volk. Het is de eerste (en vandaag de enige) keer in de geschiedenis een westerse-christelijke basis religie (Oude en Nieuwe Testament) is uitgeroepen tot hun Messias Zwart of van Afrikaanse afkomst en op een moment dat de wereld net begon te gebruiken om de idee te krijgen van een zelfstandige beslissing Afrikaanse bevolking.

Beginnen met Leonard Howell's Pinnacle Valley het kamp van de beweging was geworteld in de zelfvoorziening en nederig schone Afrikaanse leven. Net als Marcus Garvey zij predikten de glorie van hun ras met doelpunten van Repatriëring (terugkeer naar die oorspronkelijke huis of land, Afrika). Te helpen ondersteunen in hun levensonderhoud ze opgroeiden, geoogst en verspreid Marihuana het hele eiland. Howell zou ook reizen naar de hoofdstad van Jamaica stad Kingston verkopen portretten van Selassie met berichten van de repatriëring. Visueel droegen ze zichzelf als nederige mensen die er voor kozen om hun Nazarener (Numeri 6) baarden groeien en leven van het land.Ze werden door de meesten gezien de samenleving in het bijzonder de uitspraak Britten als een directe bedreiging.

Veel geweld uitbrak in de heuvels en vele volgelingen van de Rastafari raakten gewond of gedood. De autoriteiten vastbesloten waren om uit te roeien deze "Cult" leven in de bush. In de jaren 1940 het kamp werd verwoest en degenen die overleefden een tijdelijk thuis gevonden in het West Kingston getto van Back-o-Wall en de oostelijke heuvel genaamd Wareika (aka Warriors Hill). Dit is waar het verkeer de meest agressieve vooruitgang samengesteld tot Jamaicaanse onafhankelijkheid in 1963. Het woord van de Rastafari zou verspreidde zich snel onder de Kingston jongeren die honger naar gerechtigheid en verlaten op de mogelijkheid van zelfbestuur.

De volgelingen van de Rastafari zou beginnen te vormen collectieve organisaties onder leiding van de Jeugd Zwarte Geloof (later dit zou uitgroeien tot de I-gelic Huis, Bobo, Nyabinghi en twaalf stammen). Ze zouden hun eigen taal te kennen zoals ik-ring (de hoogste uiting) waar ze zou vervangen letters, klinkers en herschikken woorden en zinnen voor twee hoofddoelen: een, om het woord COMAND: bijvoorbeeld een niet "begrijpen", maar de correcte term is "over-stand."De gedachte is dat om volledig om iets te weten zou je niet mentaal te staan ​​onder. Ook de taal werd gebruikt om te shockeren of de confrontatie met de mensen. Een voorbeeld zou Bob Marley's vers "A Yad een joed, maar de joed na Nuff" vertaalt naar "de pot Ik kook, maar het eten is niet genoeg." Eigenlijk waren ze zeggen dat ze het niet eens met het systeem en ze waren niet een deel ervan, zozeer zelfs dat wanneer ze sprak alleen een collega Rasta zou de betekenis te begrijpen.

Na de kampen in Back-o-Wall werden vernietigd de rasta's bevonden zich gevangen in een woningbouwproject in het inmiddels beruchte gebieden van Kingston: Trench Town, Waterhouse, Coronation markt, Tivoli Garden, en Cockburn Pen. Het was er in West Kingston dat de beweging haar muzikale profeten gevonden. Volgende Jamaicaanse onafhankelijkheid (1963) Halie Selassie bezocht het eiland in april 1966. Het zou een beslissend moment worden in de geschiedenis van de beweging. De timing van een self-geregeerd Jamaica, revoluties in hun populaire muziek, en de geboorte van een nieuw geloof waarvan de leider liep onder het volk zou leiden tot een enorme fenomeen en een wereldwijde beweging was geboren.