Gebruiker:Schrijfdokter/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Over De Schrijfdokter

De Nederlandse spelling en grammatica is vaak lastig. Hoe komt dat eigenlijk? Je zou tenslotte verwachten dat wanneer er regels zijn, er geen verwarring hoeft te ontstaan. Helaas is dat niet zo. Daar waar regels zijn, zijn er uitzonderingen. Altijd weer die uitzonderingen. Het maakt het er niet gemakkelijk op. Tja, wat dat betreft lijkt onze taal wel een vorm van een poldermodel. Lekker met z'n allen aan tafel zitten om vooral veel uitzonderingen in het leven te roepen.

Spelling en grammatica

In Nederland is iedereen met de spelling en grammatica van de Nederlandse taal bezig. De ene is een particulier, de andere doet het zakelijk. Daar waar de particulier een eenvoudige brief schrijft aan een verre vriend, schrijft De Schrijfdokter regelmatig teksten voor bedrijven. Mijn werkzaamheden omvatten vooral het schrijven van zakelijke teksten en het corrigeren van teksten voor particulieren. Hebt u ook weleens een schrijver of een corrector nodig? Lees dan zeker even verder.

Reclame of niet

Aangezien ik een bedrijf heb en graag winst wil maken, zou je deze pagina kunnen beschouwen als een pagina met een reclame- en dus een winstoogmerk. Deels is dat zo, want uiteindelijk moet ook ik aan het einde van de maand mijn hypotheek betalen. Echter, als je verder leest (en ook mijn website bekijkt) zie je direct dat het vooral een informatieve inslag heeft. En dat wil ik graag zo houden.

Doel van deze pagina

Het doel van deze pagina is ongeveer hetzelfde als het doel van mijn website: mensen informeren over de schrijfwijze van een bepaald woord of over de betekenis van bijvoorbeeld een uitdrukking. Natuurlijk kun je deze informatie ook elders op internet vinden, maar mocht je toevallig op deze belanden, dan is het meegenomen om wat deeladviezen tot je te nemen. Na verloop van tijd zal er steeds meer taaluitleg op deze pagina te vinden zijn. Dus schrik niet als je ziet dat er nauwelijks informatie op staat. We zijn dus druk bezig.