Naar inhoud springen

Gebruiker:Simon van der Velde/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Simon van der Velde

Simon van der Velde[bewerken | brontekst bewerken]

Simon van der Velde is een Nederlandse natuurliefhebber, waterplantenkweker, vijverspecialist, en auteur. Hij is de oprichter van vdvelde.com, een website en bedrijf dat gespecialiseerd is in waterplanten en vijverinrichting. Van der Velde heeft meer dan 35 jaar ervaring in het vak en heeft zijn passie voor natuur en waterflora omgezet in een internationaal erkende onderneming.

Vroege leven en educatie[bewerken | brontekst bewerken]

Simon van der Velde begon op negenjarige leeftijd met het handelen in waterplanten. Zijn jeugdige ondernemingszin leidde hem tot het starten van een familiebedrijf dat zich richt op de kweek en verkoop van waterplanten.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Velde's vroege ervaring met het vangen van aasvissen leidde tot een diepere waardering voor waterflora. Zijn onderneming, oorspronkelijk bekend als Van der Velde Waterplanten, heeft zich ontwikkeld tot vdvelde.com, een platform dat zich uitstrekt tot een internationale klantenbasis. Het bedrijf heeft een missie om mensen met de natuur te verbinden door een divers aanbod van producten en diensten aan te bieden.

Door de jaren heen heeft Van der Velde uitgebreide reizen gemaakt naar kwekerijen in Afrika en China, uitbreidend zijn kennis en verzameling van zowel exotische als lokale plantensoorten. In 2023 lanceerde hij de vernieuwde identiteit van de website om de internationale groei en verbreding van het assortiment van zijn bedrijf te reflecteren.

Persoonlijk leven[bewerken | brontekst bewerken]

Simon werkt nauw samen met zijn zonen, Chris en Roy, die beiden hun eigen unieke vaardigheden en perspectieven in het familiebedrijf hebben gebracht.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

Simon van der Velde is de auteur van "Simons Vijveradvies Boek", een gids voor het aanleggen en onderhouden van vijvers, bedoeld om liefhebbers te helpen genieten van hun waterpartijen.

Filosofie en impact[bewerken | brontekst bewerken]

De filosofie van Van der Velde's bedrijf is diep geworteld in de verbinding met de natuur. Hij streeft ernaar niet alleen producten en diensten te bieden, maar ook een ervaring die bijdraagt aan het welzijn van klanten en de natuurlijke omgeving bevordert.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]