Naar inhoud springen

Gebruiker:SimpyWrite/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Tonnie Barberio[bewerken | brontekst bewerken]

Tonnie Barberio (Utrecht, 11 december 1986) is een master in personal training met meerdere Europees goedgekeurde opleidingen. Barberio is bekend als Personal Trainer van zijn eenmanszaak: SoulGym. Ook heeft Barberio sinds eind 2021 een podcast gestart met de naam: PUUR de Podcast, wat later veranderde in: Barberio Podcast. Hierin praat Barberio twee keer per maand met bekende gasten als René van der Zel, Dr. Samefko Ludidi en Ralph Moorman.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

De 35-jarige fitnessondernemer is op 23-jarige leeftijd begonnen met zijn carrière als Personal Trainer bij de onderneming Wellness & Healthclub Newstyle. Aan het eind van 2010 heeft hij daarnaast gebouwd aan zijn eigen onderneming, toen nog Barberio Personal Training. In augustus van 2012 heeft hij besloten om het heft volledig in eigen handen te nemen. Barberio stopte bij Wellness & Healthclub Newstyle en focust zich sindsdien volledig op zijn bedrijf. Af en toe verzorgt hij sportlessen bij Judoschool Barberio. Hiermee is hij begonnen in december 2012 en doet dit tot op heden. Hij is in het nieuws geweest bij het Algemeen Dagblad[1] over de scheve ideaalbeelden door de zogenoemde 'instagram-fitness' -community.

Personal Training[bewerken | brontekst bewerken]

Barberio is sinds eind 2010 actief als personal trainer voor zijn eigen onderneming. Sindsdien heeft hij meer dan 15.000 uur ervaring als personal trainer opgedaan.

Op het gebied van training, voeding en mentale coachen heeft hij met meer dan 1000 cliënten gewerkt en heft hij daardoor zijn locatie op de Ambachtsweg in Utrecht gekocht die inmiddels is uitgebreid naar een privésportschool van 300 vierkante meter.

In januari 2021 besloot Barberio zijn bedrijfsnaam te wijzigen naar SOUL GYM. De sportschool is bekend geworden door de persoonlijke aanpak, gericht op de permanente verandering van de leefstijl van de client.

Tot op heden heeft Barberio zeven personal trainers aan zijn zijde. Deze trainers hebben ieder voldaan aan de eisen om werkzaam te zijn binnen SOUL GYM en zijn professioneel opgeleide personal trainers, ieder in bezit van minimaal een FitVak A diploma.

Opleidingen Tonnie Barberio[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds de start van zijn carrière heeft Barberio meerdere opleidingen[2] gevolgd, waaronder:

- Fitvak Fitness Trainer A (Ereps)

- Fitvak Fitness Trainer B (Ereps)

- National Academy of Sports Medicine (NASM)[3]

- Bewegingsdeskundige Diabetes type 2 en Obesitas (Ereps)

Barberio Podcast[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds eind 2021 is Tonnie Barberio zijn eigen podcast gestart, welke in een unieke locatie worden opgenomen. Namelijk bij SOUL GYM.

Er zijn enkele bijzondere gasten op gesprek geweest, waaronder DR Samefko Ludidi en Ralph Moorman.

De podcast is terug te vinden op platformen als Spotify, Youtube en Apple Podcast.

Sociale Media[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds de start van zijn bedrijf heeft Tonnie Barberio meerdere sociale-media accounts opgebouwd. Hier deelt hij ruim tien jaar content met als doel zijn volgers te voorzien van tips over het optimaliseren van zijn of haar gezondheid.

Dit is op het gebied van training, voeding, mentale gezondheid en de totale leefstijl waar stress, herstel en slaap onder vallen.

De content is terug te vinden op Instagram[4], YouTube en LinkedIn[5].

  1. Kap met instagram fitness deze personal trainer legt uit hoe je wel fit en sterk kunt worden. www.ad.nl. Geraadpleegd op 14 juli 2022.
  2. Fitvak NLactief erkenning voor Fitnesstrainers en Personal Trainers. opleidingen2000.nl. Geraadpleegd op 14 juli 2022.
  3. EFAA, NASM Personal Trainer opleiding. www.efaa.nl. Geraadpleegd op 14 juli 2022.
  4. Aanmelden • Instagram. www.instagram.com. Geraadpleegd op 14 juli 2022.
  5. Linkedin-pagina Tonnie Barberio.