Gebruiker:Slopertjeeersteklas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Zoals een zondagsdichter af en toe een gedicht schrijft, zo schrijf ik soms iets voor Wikipedia. Ik ben enkele lemma's begonnen, omdat ik ervan vermoedde dat ze bestaansrecht hadden, en ik me afvroeg of ik het überhaupt klaar zou kunnen spelen om bij te dragen aan dit wereldwijde interessante project. Ook heb ik aan reeds bestaande lemma's gewerkt. Voor met name het lemma clubhuismodel voor psychosociale rehabilitatie heb ik veel geschreven. Soms tot mijn vreugde, soms tot mijn schrik, zie ik dat andere gebruikers aanpassingen doen aan wat ik heb bijgedragen. Maar dat komt het onderwerp meestal ten goede en maakt schrijven voor Wikipedia voor mij leuk en interessant.

Misschien dat ik mij in de toekomst actiever zal tonen op Wikipedia, want in het besef dat Wikipedia veel wordt nageslagen ben ik ervan overtuigd dat eraan bijdragen zinvol tijdverdrijf is. De acceptatie van mijn bijdragen door de Wikipediagemeenschap voelt als een erkenning van de 'encyclopediewaardigheid' van diezelfde bijdragen. Ik maak zelf zoals velen ook regelmatig gebruik van deze online encyclopedie, en ben daarom blij met haar bestaan.

"Pedras no caminho? Eu guardo todas. Um dia vou construir um castelo." - citaat van Nemo Nox, globetrotter en blogger uit Santos, Brazilië

Vrij vertaald naar het Engels: Stones on the road? I collect them all. One day I'll build a castle.