Naar inhoud springen

Gebruiker:Sukkeldie-72/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ford


'Inhoudsopgave

1. Ontstaan van Ford.


2. Ford Racing .


3. Auto modellen in het heden.


4. De Familie Ford.


5. Concurrentie'


1. Het ontstaan van Ford'



Henry Ford Het bedrijf Ford is ontstaan door de uitvinder Henry Ford. Hij is geboren in 1863 en is gestorven in 1943. De oldtimers van Ford worden nog steeds gebruikt. In 1896 bouwde hij zijn eerste auto: de Quadricycle. De bouw nam een aantal jaren in beslag omdat Ford veel onderdelen zelf moest maken. Henry Ford is niet de enige van de familie Ford


'De Quadricycle'

Zo ziet de Quadricycle er uit. Het lijkt of de Quadricycle door paarden moet worden getrokken. Maar dat is niet zo. In de Quadricycle zit een motor. Dus het is geen koets. Op de Quadricycle zit geen stuur maar een hendel. Bijna niemand kon de Quadricycle besturen. (behalve Henry Ford, hij kon er zelf natuurlijk wel mee overweg.) deze Quadricycle was nog niet zo populair, de volgende auto’s van Ford waren wel populair. Het snelste wat de Quadricycle kon was 35 kilometer per uur. In die tijd vonden de mensen dat erg snel, nu niet meer.

In die tijd maakten Ford veel oldtimers. In sommige oldtimers word nog steeds gereden. Die hebben vaak een dak en een grote motor die veel geluid maken. In het ford museum op de plek waar Henry Ford woonden. Ford richtte in 1899 de Detroit Automobile Company op, die al snel failliet ging. De Detroit Automobile Company heeft wel de Ford T ontworpen.

Eerste Ford auto in productie

eerste auto met een dak en in productie genomen. Toen de Ford T er was en de Detroit Automobile Company failliet ging werd het bedrijf Ford rijker. Ze kregen 70 fabrieken en 164.000 werknemers (wat ze nog steeds hebben.)

2. Ford Racing

Ford racing heeft erg veel fans. Er werden in 2010 wel 2.000.000 sjaals verkocht. Ford racing wint ook erg veel racen. Met de Dakar rally werden ze dus ook door 7 grote bedrijven gesponsord, lekker goedkoop dus. Het enige wat ze moesten betalen was de auto. Eigenlijk is het niet zo goedkoop, want zo’n Dakar auto kost 4.000.000 dollar. Geen euro want een Dakar rally auto kan alleen maar in de Verenigde Staten worden gekocht. Bij de formule 1 doet Ford racing niet mee. Bij de formule 1 doet Ford racing niet mee.

Dit is het teken van Ford racing. Het teken komt in veel computerspelletjes.


Video game

Zoals de Ford GT, een beroemde race auto. Bij Ford racing wordt de Ford GT vaak ingezet, omdat het een snelle auto met veel grip op de weg is. De Ford GT is ook bij de Ford dealer te koop, maar hij heeft wel een aardig prijskaartje (wel 370.000 euro). Hij is niet bij elke Ford dealer te koop. Alleen bij de grote Ford dealers in Nederland zijn er maar 2 Ford dealers die de Ford GT verkopen.

Ford GT modellen

Over de Ford GT werd bijna geen reclame gemaakt, omdat de Ford GT eigenlijk bedoeld is om te racen voor Ford racing en niet voor dagelijks gebruik . Vroeger was Ford racing veel beroemder in de race sport. Tegenwoordig is het Red Bull team het populairst. En wint de meeste racen. En staat ook nog bijna altijd op het podium omdat ze dan gewonnen hebben.



Red Bull race wagen

Red Bull is ook erg populair met formule wagens. Ford racing is al sinds 2006 gestopt met formule 1. Door te weinig overwinningen. Toen had Ford racing had maar 3 beker, waarvan 1 de derde plaats was met formule 1. Toen Ford in 2006 stopte met formule 1 was er veel ruzie. De mede bazen van Ford racing wilde in de formule 1 blijven en betere auto’s aanschaffen. Maar dat deden ze niet, omdat het te duur was. Ford racing bleef wel in de Dakar rally met de plaats nummer 1.



Ford Dakar rally auto

3. Auto modellen in het heden.

Het beste model(in het heden) van Ford is de geheel nieuwe Ford Focus. De werknemers van Ford die de Ford Focus hebben gemaakt zeggen: ‘de Ford focus kan bijna alles zelfs inparkeren en ook uit zichzelf remmen om een ongeluk te verkomen. Dit zijn de Europese modellen in het heden: Ford Fiesta , Ford Kuga , Ford Focus, Ford Fusion, Ford S-MAX, Ford c max, Ford Mondeo, Ford Galaxy.


Ford Focus

En dit zijn de huidige Noord-Amerikaanse modellen: Ford E-Series Wagon, Ford F-250, Super Duty, Ford Fiesta, Ford Escape, Ford Expedition Ford Edge, Ford F-150, Ford Edge, Ford F-150, Ford Explorer, Ford Flex, Ford Focus, Ford Fusion, Ford Mustang, Ford Taurus, Ford Transit. In Zuid Amerika en in Azie zijn de Ford auto’s niet tekoop. De populaire auto’s van Ford zijn: Ford Fiesta, Ford Focus, Ford Ka, Ford Ranger, en de Ford Mondeo. Mischien vindt je het gek dat de Ford GT er niet bij zit.

Dat komt omdat alleen de rijke mensen die willen en kunnen betalen. Ford is een oud bedrijf maar heeft niet de meeste auto’s want dat heeft de concurent Toyota al. Ford verbetert zijn modellen ook. Bijvoorbeeld: de Ford Focus zet van zichzelf de motor uit als je stopt. En gaat weer snel aan als je het pedaal intrapt. Nog een voorbeeld: de Ford Fiesta heeft een kleine tank maar verbruikt bijna niks. Daardoor gaat de tank lang mee. Ford heeft nog een eigenschap. Met de 164.000 werknemers heeft Ford een snel bouw proces. Dus kan men goedkoop auto’s maken en veel goedkope auto’s verkopen.


Wegenbelasting is eigenlijk een voordeel voor Ford , want Ford maakt auto’s dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Geen wegenbelasting? Dat kan toch niet zou je denken . Maar dat kan dus wel, want Ford maakt auto’s met lichte banden met zacht profiel dat de weg niet beschadigt raakt, maar je moet nog 1 ding toevoegen, en dat is je auto lichter maken. Niet alle auto’s van Ford zijn zonder wegenbelasting. Omdat het rijden zonder wegenbelasting pas net kan. Ford is ook niet de enige waar je geen wegenbelasting voor moet betalen. Omdat het erg populair is, want dat trekt klanten. Als je zegt dat je geen wegenbelasting hebt valt dat niet op. Je moet ervoor reclame maken. Zou je denken, maar Ford doet dat niet. Althans amper Ford heeft een blunder gemaakt toen de wegenbelasting werd ingevoerd. De blunder was dat ze helemaal niets van de wegenbelasting. Hierdoor werden er veel meer andere merken auto’s verkocht dan als normaal. Gelukkig heeft Ford wel een voornemer voor 2012. Geen wegenbelasting . daar zijn ze nu al mee begonnen. En het loont ze zijn nu weer op de lijst van meest Verkochte auto’s Ford staat er 2e op Renault staat 1e. Dit is hele eer voor Ford. Niet alleen voor Ford ook voor andere auto merken die op de lijst staan.


4.De familie Ford.

Hernry Ford is niet de enige die aan het auto bedrijf Ford heeft gewerkt. De hele familie heeft er aan gewerkt. Zelfs de vrouwen van de Ford familie. Je raadt het zeker al het is een familie bedrijf. En wel een bijzondere. Want als iemand van een andere familie met iemand van de Ford familie trouwt. De gene met een andere familie niks te zeggen over Ford. Bij andere familie bedrijven is dit wel zo.

Zo ziet de familie Ford  boom er uit, althans de belangrijke mensen. 

Henry Ford. De gene die begon met Ford. 1863-1947. Henry Ford II. Dit is de zoon van Henry Ford. 1917-1987. William Clay Ford, Sr. Het is niet duidelijk wat hij heft gedaan. En ook niet waneer hij gestorven is. Edsel B. Ford II. De zus van Henry Ford zij heeft niks gedaan aan . Het is niet duidelijk wanneer zij gestorven is. Alfred Brush Ford. De broer van Henry Ford. Hij heet ook aan Ford meegewerkt. Hij is vroeg gestorven wel in 1955.Elena Anne Ford de moeder die Henry Ford heft opgevoed. Ze is gestorven in 1966. William Clay de Vader van Henry Ford. Hij heeft gek gemaakt op koetsen. Henry Ford heeft er auto’s van gemaakt. Hij is gestorven in 1972.


De Familie heeft ook mee gedaan aan de zeepkarren race. Dat is race waar jongens onder de acht jaar een race wagen bouwen. En omlaag van een helling rijden zonder motor. Ze hebben helaas niet gewonnen. Hoeveelste ze stonden is ook onbekend. Maar door die race zijn ze wel begonnen. In Amerika is de zeepkarren race heel bekent. Er worden dan ook veel zeepkarren races gehouden. Dat gebeurt in Nederland nauwelijks.

'5.Concurrentie'

Ford heeft vooral concurrentie van Audi met hun snelle auto’s met alles erop en eraan. Ze hebben natuurlijk ook concurrentie van de Dakar race. Dat is Volkswagen. Dat denk je vast niet op het eerste gezicht. Maar toch is het zo. De concurrentie van Ford komt niet alleen door andere auto bedrijven. Maar bijvoorbeeld ook: banden, velgen en onderdelen. Want je kunt ook losse onderdelen van Ford kopen. Vooral met banden hebben ze veel concurrentie. Want er zijn heel veel bedrijven die banden verkopen. Zoals: Auto Unie Zeeland, Banden Centrum Groningen en Inter


Er zijn er nog meer. Maar dan gaat daar me hele werkstuk mee vol gaan. Dit waren in ieder geval de beroemdste in Nederland. In Amerika zijn er veel meer niet omdat Amerika groter is. Maar omdat de auto industrie daar groter is. Dat is niet alleen in Amerika. Bijvoorbeeld in China is de auto industrie veel groter. Omdat veel auto’s in China worden gemaakt. Ook worden er Ford auto’s in China gemaakt. China is niet alleen met de auto verkoop bekent maar ook met de verkoop van andere dingen, zoals: Speelgoed, kleding en plastic dingen. En vooral met pennen en andere kleine nuttige plastic dingen.

Elektrisch Rijden is de toekomst.

Er word steeds meer elektrisch gereden. Omdat het steeds voordeliger word. Zoals geen bijtelling en goed voor het milieu. Maar ook nadelen. Zoals duur weinig laders. Het lijkt mischien wel erg goed voor het milieu, maar is dat ook zo? Want het is de bedoeling om te rijden tot dat de elektriciteit op is en dan bij laden. Maar de meeste mensen rijden gewoon door op de benzine of diesel.

Reclame

Bijna alle automerken gebruiken reclames om de verkoop te laten stijgen. Ook Ford gebruikt natuurlijk deze techniek om meer auto's teverkopen. Dacia gebruikt de techniek het meest om de auto's te verkopen. Ook Nissan is erg fanatiek in reclames. Reclames zijn niet alleen maar nuttig om wat over de auto te weten tekomen. Maar ook zijn ze erg grappig of hebben ze leuke weetjes. Zoals waneer de het auto merk is opgericht. Of het verschil tussen hun merk en het merk van een anderen auto company.