Gebruiker:Thames Smid/Nieuw artikel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


WC-Reiniger PRO™[bewerken | brontekst bewerken]

De WC-Reiniger PRO, ook wel de elektronische wc-borstel genoemd, is een borstel die gebruikt wordt om wc's te reinigen. Dit doet het in tegenstelling tot een gewone borstel, met behulp van een elektromotor.

Het voordeel hiervan is dat een wc tot wel 70% sneller properder en gereinigd is. Het doel is om bedrijven en overheidsinstellingen zo handenvol geld te besparen.


Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In deze moderne maatschappij hebben we nauwelijks nog tijd. Daardoor zijn mensen steeds meer verplicht om naar fastfoodrestaurants te gaan. Het voedsel dat ze daar voorgeschoteld krijgen, is vaak chemisch bewerkt en ongeschikt voor menselijke consumptie. Het gevolg hiervan is dat het eten moeilijk te verteren is. Dit resulteert in een problematische stoelgang, wat op zijn beurt leidt tot lastig te reinigen wc's. Bedrijven en overheidsinstellingen zijn hierdoor verplicht om jaarlijks ettelijke miljarden euro's te spenderen aan het onderhoud van wc's.

Sancta Maria Leuven (voorheen Mater Dei Leuven) richtte daarom de WC Experts Group op, een onderzoeksafdeling die zich volledig focust op het wereldwijd alsmaar toenemende wc-probleem. Vergelijkbaar onderzoek loopt momenteel aan het Department of Mechanical Engineering and Mechatronics van het Ariel University Center in Israël. De Belgische WC Experts Group is echter wereldleider in het onderzoek naar wc-onderhoud.


Uitganspunt[bewerken | brontekst bewerken]

Na vele jaren van studie, overpeinzing en overdenking ontwikkelde de onderzoeksgroep het allereerste concept voor een elektronische wc-borstel. Het idee was simpel: door een elektromotor en een gewone wc-borstel te combineren, zouden wc's veel efficiënter en grondiger gereinigd kunnen worden. Een half jaar later zag een veelbelovend prototype het licht. De WC-Reiniger PRO, zoals het prototype heette, was in staat om een wc tot wel zeventig procent sneller, grondiger en efficiënter te reinigen in vergelijking met een reguliere wc-borstel. Men onderzoekt nu de mogelijkheden om dit prototype op grote schaal te produceren en op de markt te brengen.


Ontwerp[bewerken | brontekst bewerken]

[[Bestand:|220px]]
.
Een reguliere wc-borstel.