Gebruiker:Toby/kladje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De facsimile's van de Ellesmere Chaucer[bewerken | brontekst bewerken]

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van The Huntington werd in 1995 opdracht gegeven aan een Japanse firma voor het maken van een facsimile op ware grootte van de Ellesmere Chaucer.

The New Ellesmere Chaucer Facsimile[bewerken | brontekst bewerken]

Deze facsimile, in volledige kleurendruk en ingelegd met goud, werd gedrukt op Engels papier van hoge kwaliteit met een lange levensduur. Het oorspronkelijke camerawerk werd in de Huntington Library gedaan. Het resultaat van dit werk, waaraan internationale experts deelnamen, is een prachtige facsimile, die in 1996 werd uitgegeven in een beperkte oplage van 250 exemplaren. De facsimile werd in twee versies uitgebracht, de ene genaaid en gebonden in een vroeg 15e-eeuws type binding met eiken planken en bruin kalsfleer, de andere met ongenaaide bladen. Beide versies werden voorzien van een lederen omhulsel.

The New Ellesmere Chaucer Monochromatic Facsimile[bewerken | brontekst bewerken]

Van de transparanten, die de basis vormden van de polychrome facsimile, werd ook een monochrome versie op ware grootte gemaakt. Deze vertoont dezelfde textuur en verluchting als het originele manuscript. Het bevat een frontispice in kleur en het werd in 1997 in een oplage van 1000 exemplaren uitgegeven.