Gebruiker:Tommy Somers/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dual Blend
Dual Blend
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2015 - heden
Oorsprong Vlag van België België
Genre(s) Pop-Rock
Leden
Zang en gitaar Vincent Ancre
Gitaar Cedric Doignie
Bass Alex Lacassagne
Drums Ben Derycke
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Dual Blend is een Belgische Pop-Rock band opgericht door Vincent Ancre, een singer-songwriter en gitaarspeler. Geïnspireerd door de Belgisce scene met diepe roots in pop rock, folk rock en de blues. Na het schrijven van de eerste songs, werd hij vervoegd door Cedric Doignie (gitaar), nadien door Alexandre Lacassagne (Bass) en Ben Derycke (Drums).

In mei 2014, werden de eerste 3 demo songs opgenomen (Warning, Telling You, Everytime) terwijl men ondertussen verder werkte aan een verdere songlist. De eerste songs zagen het licht in December 2014 en Januari 2015. De tweede opnames werden gehouden in februari 2015 (Would You Mind, You Made It, Syncope). De eerste video clip werd opgenomen begin Maart 2015 – Release April 2015. In Juli 2015, vervoegde Alex de band (Bass) ter vervanging van Dimitri Evers. Eind 2015, begin 2016 werden alle songs herbekeken en afgestemd met Alex, opdat de songs helemaal in de verwachtingen lagen van de volledige groep. De eerste Dual Blend EP werd opgenomen in de zomer van 2016 en eind november 2016 gereleased. De 4 tracks waren Syncope, My love, No I won’t, You made it. In 2017 werkte Dual Blend hard aan nieuwe songs van de EP Syncope om een volledig album uit te kunnen brengen.

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

Vincent[bewerken | brontekst bewerken]

Singer-songwriter en gitaarspeler Vincent, wiens roots terug gaan naar pop, folk-rock en rock, heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring. Vincent speelde in verschillende groepen en heeft veel ervaring met opnametechnieken.

Cedric[bewerken | brontekst bewerken]

Cedric speelt al meer dan 25 jaar gitaar met een stijl opgebouwd in de roots van delta blues en de Britse blues invasie van de Jaren 60. Hij speelde in verschillende muziekgroepen de laatste 20 jaar, zowel akkoestisch als electrisch, variërend van Pop tot Rock, Blues en Folk.

Alex[bewerken | brontekst bewerken]

Na een opleiding saxofoon, startte Alex in zijn tienerjaren met een opleiding Bass en Contrabas. Met een Bass opleiding op zak van MAI in Nancy, vervoegde Alex de groep Dual Blend in augustus 2015. Dit in combinatie met andere muziekprojecten en als leraar Bass in het Brusselse.

Ben[bewerken | brontekst bewerken]

Ben startte als drumspeler op de leeftijd van 15 jaar, inspiratie halende in de 70’s blues Rock en Funk Grooves. Opgeleid door de beste Belgische drummers, speelde Ben in verschillende groepen, varierend van Rock, Pop, Stoner, Prog en Jazz Manouche.

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Title Year Link
Memory Remains 2017
Prince Zipp 2017 https://youtu.be/v7CyGr4uqTw
My Love 2016
No I won't 2016
Syncope 2015
You made it 2015
Would you mind 2015 https://www.youtube.com/watch?v=XqFEQ_GkCxw
Warning 2014
Everytime 2014
Telling you 2014

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2016 - EP Syncope

Optredens in België[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2016 - Jazzenede, Assenede
  • 2017 - BLUE NOTE, Halle

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]