Naar inhoud springen

Gebruiker:Tvs505/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Privacy

Er bestaan verschillende vormen van privacy. Privacy als het recht om alleen te zijn, privacy als het recht om in een groep samen te zijn zonder dat iemand stoort of online privacy. Met dat laatste bedoelt men: wie kan er aan welke informatie van mijn die op het internet staat. Kan iedereen eraan of zijn er beperkingen.

Kan iemand zomaar gegevens doorgeven aan iemand anders zonder daarvoor je toestemming voor te vragen? Nee eigenlijk mag dat niet. Dit is verboden door de wet van 8 december 1992. Hierin staat dat men geen informatie mag doorgeven of verwerken die te maken hebben met persoonsgegevens. Hieronder verstaat men al wat kan lijden tot de identificatie van deze persoon, zowel op sociaal als economisch, cultureel, fysisch, fysiologisch en psychisch vlak.

Hoewel het nu steeds moeilijker word om te controleren wie de informatie over jou ziet of gebruikt, zou het moeten kunnen dat je zelf controle hebt over wie wat ziet. Het zou dus moeten dat elke website of andere informatiebron je toestaat om wijzigingen aan te brengen of om gegevens te laten blokkeren zodat anderen deze niet zien.