Naar inhoud springen

Gebruiker:Valhallasw/WCN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zelf bots schrijven met behulp van het pywikipediabot framework

Pywikipediabot bestaat uit ruwweg twee delen: het framework en de voorgeprogrammeerde bots zoals interwiki.py en replace.py. Hoewel deze bots een hoop kunnen, zijn er vooral ook een hoop dingen die ze niet kunnen. In deze workshop zal ik een beschrijving geven van de mogelijkheden die bestaan om makkelijk een eigen botscript te schrijven. Éen deel van de workshop zal bestaan uit het maken van een simpel script met behulp van basic.py: een script om binnen een groep pagina's een lijst van veelgebruikte categorieen te krijgen. Daarnaast zal ik een korte uitleg geven over effectief programmeren met python in het algemeen en pywikipediabot in het bijzonder. Door de python-shell is het mogelijk op een eenvoudige manier code te schrijven: niet een programma dat je steeds opnieuw uitvoert, maar een shell waar je makkelijk stap voor stap kunt ontwikkelen.



Bio: Merlijn van Deen is tweedejaars student natuurkunde aan de Universiteit Leiden. Hij is een van de ontwikkelaars van het pywikipedia framework en heeft toegang tot de toolserver, alwaar onder andere een botje draait om de verwijderlijsten iedere dag te updaten. (up te daten?)


Instapniveau: Basisniveau programmeren (niet noodzakelijk met python), enige ervaring met de opzet van de inhoud bij MediaWiki