Naar inhoud springen

Gebruiker:WaizFisZ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hallo ik ben WaizFisz, Lex Peters.

Ik heb zelf nog geen echte bijdragen geleverd aan wikipedia maar hoop dat ik de toekomst wel te doen als ik dat nuttig acht.

“Quote” van Rolph Heesakker, kayak-keerwater.nl

Er zijn van die personen, die varen al tijden, maar stromend water hebben ze nog nooit gezien. Meestal heb je het dan over de wat meer gezapige vlakwateraars, die het wilde water allemaal wat te, wel…. wild vinden. Er zit natuurlijk ook een zekere bekoring in het opzoeken van rustige natuurgebieden met een zonnetje er boven, maar stromend water trekt hen vaak meer.

Nu zwalkt er een uitzondering op de regel op kanoforum.nl rond. Zonderlingen zijn op internet niet echt, ehm…. zonderling, maar in het kayakwereldje is deze persoon toch wel een aparte categorie: Weliswaar heeft hij nog nooit op een stromende rivier gevaren, toch is het geen vlakwateraar. Nou ja, tenzij hij in een drakeboot zit, dat dan weer wel. Maar deze uitzondering is een pure brandingvaarder, vreemd genoeg niet zo’n surf-puritein in een veel te lange veel te snelle wiebelboot, nee, een speelbootje in de branding. Dat was zijn ding.

En deze uitzondering is WaizFisZ, we zullen hem vanaf nu Lex noemen.

“Einde Quote”

Het begon allemaal op een dag ergens in het jaar 2000. Drakebootvaren werd ineens zijn ding! Eigenlijk hadden ze helemaal geen peddelaars nodig bij de bushdragons maar zochten ze een sponsor. Dus via deze slinkse omweg werd Lex gestrikt.

Hij begon het drakeboot varen, op een enkele uitzondering na, zelfs leuk te vinden en werd zowaar fanatiek. Maar na een aantal jaren begon het toch iets te vlakwaterig te worden…… Tijdens een vakantie aan het Gardameer in Italie kwam het gesprek, onder het genot van een goed glas wijn of een fles Amaretto, ineens op brandingkayakken.

En zo impulsief als hij is toog Lex direct na de vakantie, op aanraden van MichielV richting het strand van Ter Heijde om deze edele sport eens van dichterbij te bekijken. De 4 Winden werd zijn cluppie! Ooit begonnen als windsurfclub groeide deze club uit tot een fantastische plek op het strand waar windsurfers, kitesurfers, golfsurfers en een klein groepje brandingkayakkers zich dag in dag uit vermaken. Een nieuwe passie was geboren! Dit is inmiddels al weer ruim drie jaar geleden.

Het strand…. De wind, de zee en de golven zijn echt zijn ding. WaizFisZ is een brandingvaarder !

Dat ben ik dus

WaizFisZ 7 nov 2007 16:35 (CET)

[1]Webpagina WaizFisZ