Gebruiker:Wakizashi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wakizashi. "Een of andere Chinees," denk je misschien. Maar dan heb je het fout. Wakizashi is de naam van het korte Japanse samoeraizwaard, dat soms ook werd gebruikt om rituele zelfmoord te plegen. Een samoerai was zwaar gewapend, met een priem, een klein mes, een dolk, een wakizashi en een lang zwaard. Waarom deze naam? Het antwoord is: het klinkt goed. Al maanden voordat ik intensief met Wikipedia begon, was wakizashi een van mijn roepwoorden.

Over Wakizashi[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn eerste artikel dat ik op Wikipedia schreef was iets over de herkomst van de naam Dries. Dries is de naam van mijn broer. Ik had mijn eigen naam al opgezocht en nu zocht ik naar Dries. Over de naam was echter niets te vinden, dus nam ik een voornamenboek erbij en aan de hand van wat daarin stond schreef ik een artikeltje. Ga echter niet zoeken naar mijn naam daar, want toen wist ik nog niet hoe ik een gebruikersnaam moest maken. Pas na mijn aanvulling bij het beginnetje over het Oostfront Tweede Wereldoorlog ontdekte ik de log-in. De volgende werken schreef ik onder de naam Wakizashi:

- Onbeperkte duikbotenoorlog

- Amfibische oorlogvoering

- Zeeoorlogvoering

- Russische Revolutie van 1905

- Politieke richtingen

Gegevens[bewerken | brontekst bewerken]

Wakizashi is een Belg, Limburger, geboren in 1991. Hij is een dierenvriend en vindt dieren evenwaardig aan mensen.

Deze in politiek geïnteresseerde kameraad is een overtuigd Communist, van de Marxistisch-Leninistisch-Maoïstische strekking. Dit betekent dat ik de lijn volg van Marx-Engels-Lenin-Stalin-Mao.

Ik ben een echte geschiedenisfreak.

Mijn lievelings-Wikipediaonderdeel is krijgskunde.

Ik ben lid van the PVDA (Partij van de Arbeid), de BELGISCHE partij wel te verstaan, niet de Nederlandse sociaal-democraten.

Ik ben pro-Palestijns, pro-Libanees, pro-sovjetunie,pro-Vietnam, pro-Cuba en contra-Verenigde Staten.

Ik heb een gloeiende een hekel aan racisten, fascisten, nazi's en alles wat erme samenhangt.

Iedereen (en ik bedoel IEDEREEN) is gelijkwaardig.

Idolen: Lenin, Che Guevara, Fidel Castro, Hugo Chavez, Jozef Stalin, Mao Zedong...

Ik ben gek op muziek, vooral klassieke.

Favoriete kunststroming: het Socialistisch Realisme

Mindere kanten[bewerken | brontekst bewerken]

Als ik op Wikipedia schrijf, vertrouw ik vooral op mijn directe kennis. Hierdoor kunnen er nuanceringen en zelfs foutjes optreden. Ik vraag dan ook met aandrang om mijn artikels te verbeteren, en niet omwille van één fout op de verwijderlijst te zetten. Verder kunnen mijn zinnen nogal lang zijn en daardoor moeilijk te begrijpen. Ikzelf vind dat mooi. Bij de Romeinen heet dat de Republikeinse stijl, de stijl van Cicero. Als je het moeilijk te begrijpen vind, maak er dan meerdere zinnen van.