Naar inhoud springen

Gebruiker:Wallanni~nlwiki

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn naam is Petra en ik ben Hettitoloog, een van de zeer weinigen in Nederland en België in deze beroepsgroep. Ik zal me voornamelijk bezig houden met de Hettitica en meer algemeen het Oude Nabije Oosten. Aangezien ik daarnaast geinteresseerd ben in zaken als taalkunde en astronomie zal ik daar te zijner tijd misschien ook eens naar kijken.

Wat betreft mijn alias: Wal(l)anni was een Hettitische koningin waarover ongeveer niets bekend is. Ze wordt als eerste genoemd in een lijst met offergaven voor Hettitische koninginnen, waardoor ze in de Middel-Hettitische periode, ca. 1400 v.C., geplaatst kan worden. Haar echtgenoot die koning moet zijn geweest is echter niet met zekerheid vast te stellen.

Het lijkt erop dat de naam Wallanni gebouwd is op de Hettitische stam wal(l)a- "eren, prijzen", gevolgd door het suffix -anni dat vermoedelijk een diminutief is, oftewel een verkleinvorm (als in huis - huisje). Daarnaast kan walla- mogelijk "been" betekenen, zodat deze koningin helaas ook met de naam "klein beentje" door het leven moest.