Naar inhoud springen

Gebruiker:Willemine Semeins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Biografie van Willemine Semeins

Willemine Semeins laat zich inspireren door vocalisten en instrumentalisten van vroeger en nu. Als kind luisterde ze graag naar klassieke muziek, wat ouder in de jaren was ze helemaal weg van Janis Joplin en Sly and the Familie Stone. En weer later jazzmuziek vooral Louis Amstrong samen met Ella Fitzgerald. Het zingen in jazzcombo's begon op de muziekschool in Den Haag en in dat zelfde jaar (1991) werd zij uitgenodigd om te zingen op het North Sea Jazz Festival. Willemine heeft haar studie op de DJam (opleiding voor Jazz en Lichte muziek) in Amsterdam gevolgd. Al negen jaar volgt zij workshops bij niemand minder dan Barry Harris op het conservatorium te Den Haag. De nadruk bij zijn workshops ligt, naast zangles, op improvisatie. Willemine heeft jazz-zanglessen gevolgd van inspirerende mensen als Jean Lee, Susanne Abhual, Fay Claassen en Rhainnon en Deborah Carter.

De liefde voor jazz begon op het North Sea Jazz festival in 1977 met een concert van Betty Carter, beneden in de Carousselzaal, Willemine zo`n 16 jaar, helemaal vooraan in de zaal en leunend op het podium, zij opkomend, immens grote witte veer in het zwarte haar, lange witte nagels en wat verlegen kijkend, beginnend te zingen, met haar zo warme klank, mooie stembuigingen en expressie, toen wist zij het zeker: ik wilde jazz-zangeres worden.

Vanaf 1991 (haar 1ste optreden op het North Sea Jazz Festival) is zij actief als jazz zangeres. Willemine brengt standards en jazzcomposities. Uiteenlopend in de stijl van Ella Fitzgerald, Wayne Shorter en Curtis Fuller. Ze laat zich begeleiden door verschillende instrumentalisten. Vooral de bezetting ‘zang/contrabas’ is een niet alledaagse combinatie.