Naar inhoud springen

Gebruiker:Writer7890/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ome Cor
Eigenaar Koen Houtappels, Jochem Verheul, Bart op het Veld
Land Nederland
Hoofdkantoor Oisterwijk / Amsterdam
Producten Online platform
Sector Economie, Sociaal, Maatschappelijk
Industrie Vastgoed
Website www.omecor.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ome Cor is een Nederlands initiatief: een online vastgoedplatform dat zich bezig houdt met herontwikkeling en/of transformatie van leegstaand vastgoed. Het innovatieve multifacated platform vindt zijn grondslag in onder andere crowdsourcing en co-creatie. Tot op heden ligt de focus van het platform nog op de Nederlandse markt, maar er zijn plannen om het uit te breiden tot Europees of Globaal niveau.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het vastgoedplatform is opgericht door de drie eigenaren Koen Houtappels, Jochem Verheul en Bart op het Veld. Het initiatief is gestart vanuit de samenwerking van twee Nederlandse bedrijven: Its A Virus; een strategisch online bureau, en Wood&Apples; concept en (her)ontwikkelingsbureau van vastgoed en erfgoed. De twee organisaties besloten de handen in een te slaan om te komen tot een duurzame, innovatieve en creatieve oplossing voor de leegstandsproblemen waar Europa mee geconfronteerd wordt. Een ander belangrijk doel van het platform is het culturele erfgoed te beschermen door middel van herbestemming, met als achterliggende gedachte het sociaal-maatschappelijk overdragen van vastgoed.

Crowdsourcing[bewerken | brontekst bewerken]

Door gebruik te maken van crowdsourcing wil het platform Ome Cor de transparantie in de bouw- en vastgoedwereld vergroten. Ook wil het laagdrempelige online platform een draai geven aan de leegstand door de gebruikers te betrekken in het ontwikkelingsproces. De bezoekers van de site kunnen zich registeren en concept ideeën indienen op het platform. Er is een mogelijkheid voor andere bezoekers/belanghebbenden om een ingediend idee dan te ‘supporten’, een gelijksoortig begrip als het ‘liken’ op Facebook. Op deze manier wil het platform draagvlak creëren vanuit de crowd, zodat de invulling van een leegstaand pand door de community als een goed idee wordt ontvangen.

Online dienst[bewerken | brontekst bewerken]

De strategie van het initiatief is om leegstaande gebouwen en ideeën voor transformatie bij elkaar te brengen via een laagdrempelig online platform. Door de verschillende disciplines met elkaar in contact te brengen, zoals architecten, ontwikkelaars, gebruikers, juristen etc. creëert het platform Ome Cor een netwerk om daarmee vervolgens de herontwikkeling en/of transformatie van leegstaand vastgoed te stimuleren. Zelf ontwikkelt het online platform niet, maar is het een online dienst: het faciliteert alleen de samenwerking tussen de belanghebbenden.

Tot op heden is deelname voor alle partijen vooralsnog gratis, later zal wellicht een verdienmodel aan het platform gekoppeld worden.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het platform Ome Cor post blogs op de website. De onderwerpen van de blogs zijn vastgoed gerelateerd. Sommige blogs zijn ter inspiratie, anderen zetten men aan om actief mee te gaan denken om met oplossingen voor leegstand te komen.