Naar inhoud springen

Gebruiker:Yureawen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Werkzaamheden bij het Nederlands Openluchtmuseum[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben Jo-Ann van den Berg en als documentalist werkzaam bij het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem. Bij het NOM ben ik verantwoordelijk (samen met mijn collega’s) voor het beheer van de documentaire collectie. In het kort zijn dit allerlei objecten die niet in de rijkscollectie zijn opgenomen maar die de rijkscollectie ondersteunen of in een context plaatsen. Wat mij enorm aanspreekt is dat we een museum zijn met collecties over het alledaagse leven in Nederland. Erg veelzijdig dus.

De afgelopen jaren ben ik als projectleider druk geweest om onze collectie op onze website te presenteren. Tijdens dit project is ook mijn interesse naar Wikipedia vergroot. Gelukkig krijg ik nu de kans om te onderzoeken wat ik vanuit het NOM kan bijdragen. Hierin word ik ondersteund door Erfgoed Gelderland en gebruiker:MichellevanLanschot in het bijzonder.

De komende tijd ga ik me bezig houden om het NOM te overtuigen van onze deelname aan Wikipedia en hoop ik binnenkort meer te kunnen vertellen over wat dit precies gaat inhouden. Voor vragen, opmerkingen, suggesties etc. ben ik te bereiken via j.vandenberg-at-openluchtmuseum.nl of via mijn overlegpagina.