Naar inhoud springen

Gebruiker:Zafermusic/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zafer werd geboren te Izmir waar hij na het doorlopen van de middelbare school studeerde aan het conservatorium. Daarna was hij werkzaam als koorzanger bij TRT radio en televisie. Sinds zijn 6’de is hij bezig met muziek spelen en zingen. Toen hij 10 was, begon hij klassieke pianolessen te volgen tot zijn 13e jaar. Zijn moeder schrijft ook liedjes en composities. Daardoor heeft hij veel invloed en muzikale ondersteuning gekregen van zijn moeder. Hij speel verschillende muziek instrumenten zoals gitaar, piano, viool, ud,(luit),saz, darboeka, conga etc.

Later studeerde hij aan het vrije conservatorium Erden Ener Izmir waar hij succesvol is afgestudeerd. Tijdens deze studie is hij na het examen begonnen bij het TRT koor. Hij componeert zijn eerste liedje vanaf 8ste leeftijd. Tot nog toe heeft hij meer dan 105 liedjes geschreven. Zafer schrijft zijn eerste Nederlandstalige saz en darbuka boek voor onderwijsinstellingen en muziekliefhebbers. Hij heeft ook een darbuka en percussie methode geschreven. Hij schrijft liedjes met meerdere talen, zoals Nederlands, Duits, Engels en Turks. En hij componeert zijn eigen muziekstukken. Zijn eigen doelstelling is om een gelukkige wereld met vrede op te bouwen.

Hij woont graag in Nederland en studeert vanaf 2002 lichte muziek- en jazz percussie aan het HBO Artez conservatorium te Enschede. Naast Oosterse en Turkse instrumenten bespeelt Zafer ook Latijn-Amerikaanse, Afrikaanse percussie en ritme-instrumenten. Hij zingt allerlei wereld muzieksoorten. Op dit moment is ZafeR als muziekdocent verbonden aan verschillende instellingen in Nederland. Zijn arrangementen bestaan uit diverse percussie instrumenten gemengd met zang.