Naar inhoud springen

Gebruiker:ZendamX/Zendpark Zeewolde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mee bezig
Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.
  1. Zendstation Zeewolde "Jan van der Sluijs"
    1. Inleiding

Het Marine Zendpark Zeewolde is een zendstation dat wordt gebruikt voor de communicatie met maritieme vaartuigen over de hele wereld. Het station bevindt zich in Zeewolde, Flevoland, en maakt gebruik van geavanceerde kortegolfzendapparatuur om radiocommunicatie mogelijk te maken, vooral in afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden. Het zendstation is vernoemd naar Jan van der Sluijs, een medewerker van het zendstation.

    1. Geschiedenis

Wereldomroep Zeewolde (NOZEMA) Een belangrijke fase in de geschiedenis was de rol die het speelde als locatie voor de Wereldomroep Zeewolde. De Nederlandse Wereldomroep, een internationale omroeporganisatie, gebruikte het zendstation voor het uitzenden van radio- en televisieprogramma's naar luisteraars en kijkers over de hele wereld. NOZEMA (Nederlandse Omroepprogramma Stichting voor Radioontvangst Op Middengolf en Langegolf) was een belangrijke speler in de omroepsector en beheerde de zendantennes op het terrein van het Marine Zendstation Zeewolde.

    1. Kenmerken

Het zendstation is uitgerust met geavanceerde kortegolfzendapparatuur en grote antennes die specifiek zijn ontworpen om signalen over lange afstanden te verzenden. De zendapparatuur maakt gebruik van verschillende frequenties en modulatietechnieken om een betrouwbare communicatie te garanderen, zelfs in ruwe maritieme omstandigheden. Het Marine Zendpark Zeewolde speelt een sleutelrol bij het ondersteunen van de communicatiebehoeften van schepen, waaronder koopvaardijschepen, marineschepen, die actief zijn in alle delen van de wereldzeeën.

Het zendpark maakt deel uit van een internationaal netwerk van zendstations die essentieel zijn voor maritieme communicatie en noodoproepen op zee. De locatie in Zeewolde is strategisch gekozen vanwege de geografische ligging en de mogelijkheid om signalen uit te zenden naar alle delen van de wereld.

    1. Links

NOZEMA

Marine zendstation

De links bieden aanvullende informatie over gerelateerde zendstations en recente ontwikkelingen met betrekking tot het zendstation Zeewolde "Jan van der Sluijs".