Googelen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo van Google.

Googelen is volgens de Dikke van Dale het zoeken naar informatie op Internet. De werkwoorden worden met een kleine letter g geschreven. Het Amerikaanse bedrijf Google is het echter niet eens met deze uitleg en stelt dat het alleen kan met gebruik van de zoekmachine Google. Omdat Google de meestgebruikte zoekmachine is, wordt googelen sterk gerelateerd aan Google, waar het werkwoord zijn herkomst aan dankt.

"Het is belangrijk dat we ons merk beschermen. Als mensen spreken over googelen willen we zeker weten dat ze bedoelen zoeken met Google en niet met een andere zoekmachine", zei merkrechtadvocaat Rose Hagan van Google op 15 augustus 2006.

Op basis van artikel 10 van de Community Trademark Directive is in woordenboeken, zoals de Van Dale, een mededeling toegevoegd dat het woord googelen een geregistreerd merk betreft.

Werking[bewerken]

Aan de hand van één of meerdere kernwoorden kunnen websites, afbeeldingen, plaatsen en nieuws opgezocht worden. De zoekmachine geeft een lijst met de meest relevante dan wel betaalde resultaten.

Bronnen[bewerken]