Gouden Kruisdragers Vierdaagse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goudenkruis

De Vereniging der Gouden Kruisdragers Nijmeegse Vierdaagse behartigt de belangen van haar leden en bekijkt kritisch de ontwikkelingen rond de Nijmeegse Vierdaagse. Zo heeft de vereniging in het verleden geadviseerd bij routewijzigingen, veranderingen van startlocatie en deelname van mensen in een rolstoel.

Ook heeft de vereniging een Algemene ledenvergadering die de laatste jaren plaatsvindt in april. Op de maandag voor iedere Vierdaagse is er in het Kolpinghuis een jaarlijkse bijeenkomst, een jaarlijks uitstapje en een circulaire met nieuwtjes en verhalen voor en door leden.

Gouden Kruis[bewerken]

De vereniging is opgericht op 24 juli 1951. Na het behalen van het Gouden Kruis kan men lid worden van de vereniging. Een Gouden Kruisdrager is iemand die tien keer of vaker de Nijmeegse Vierdaagse heeft uitgelopen. De naam is afkomstig van de medaille. Waar de medaille voor de eerste succesvolle deelname het Vierdaagsekruis heet, wordt de medaille voor de tiende deelname het Gouden Kruis genoemd.

Lustrumbeloning[bewerken]

Lustrumbeloning 15x

Leden die langer dan 2 jaar lid zijn, krijgen van de vereniging bij het voltooien van een lustrum (15x, 20x etc.) een speld ter herinnering. Deze beloningen worden op een feestelijke wijze uitgereikt op de jaarlijkse reünie. Wanneer een lid niet aanwezig kan zijn, dan wordt de lustrumbeloning per post verstuurd.

Externe links[bewerken]