Guus Beumer (cultureel ondernemer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Geerlings' robot (overleg | bijdragen) op 21 sep 2018 om 14:48. (-/- spaties voor ref (verzoek op WP:VPB))
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Guus Beumer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1955
Subang
Beroep cultureel ondernemer

Guus Beumer (Subang, 1955) is een Nederlands cultureel ondernemer en museumdirecteur.

Leven en werk

Beumer studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde in 1985 af op het onderwerp lokale televisie. Eerst werkte hij in de modesector: in de jaren negentig was Beumer artdirector van de modemerken Orson + Bodil en SO. In 2005 werd Beumer directeur van Marres, een cultureel centrum in Maastricht. Hij schreef onder meer columns voor Metropolis M.

In 2011 was Beumer verantwoordelijk voor het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië. Begin 2013 werd hij de baas van Het Nieuwe Instituut, een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut , het Virtueel platform en het Nederlands Instituut voor Design en Mode (Premsela).

In de zomer van 2015 maakte Het Nieuwe Instituut bekend dat het een onderzoek door een onafhankelijke commissie instelt naar mogelijke belangenverstrengeling van Beumer en van een lid van de Raad van Bestuur.[1]

Publicaties (selectie)

  • Alexander van Slobbe en Guus Beumer: De bizarre gelaagdheid van de mode. Haarlem, Lumiance, 2000
  • Guus Beumer e.a. (samenst. en eindred.): De nieuwe kleren. Over modevormgeving en ecologie. Amsterdam, De Balie, 1993. ISBN 90-6617-120-0

Externe links