Overleg gebruiker:Frank Geerlings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Dit is de overlegpagina van Frank Geerlings.

Nog een sjabloonverzoekje, als je zin hebt[brontekst bewerken]

Hi Frank,

Bedankt voor het creëren van Citeer tweet. Voor Sjabloon:Zijbalk tabel uitbraak SARS-CoV-2 zou een schuifbalk aan de zijkant ook welkom zijn. De keus op de NL wiki is nu zwart-wit volgens mij: of je ziet de hele tabel, of alles wordt ingeklapt. Dit sjabloon zorgt voor een schuifbalkje, waarmee je dit resultaat krijgt. Die lijkt me een stuk handiger bij lange tabellen als deze.

Als je tijd en zin hebt, zou hij wat mij betreft zeker welkom zijn!! Ciell need me? ping me! 23 apr 2021 18:00 (CEST)

Hi Ciell, wat betreft het verticale scroll-balkje: ik heb daar wel even naar gekeken maar er gebeuren dingen met CSS in templates waar ik mezelf (hier) niet helemaal mee vertrouw. Dit is ook iets dat dan weer uitgebreid op telefoons en behoudende Wikipedianen moet worden getest, dat maakt het wel wat ingewikkeld, dus ik laat hem graag even voor wat het is. --Frank Geerlings (overleg) 26 apr 2021 17:56 (CEST)
Helder, dank voor het overwegen! Ciell need me? ping me! 26 apr 2021 19:14 (CEST)

vraag over TBP bot[brontekst bewerken]

Beste Frank, ik heb een vraag over Nlwikibots, onderdeel TBP. Klopt het dat jij de software daarvoor nog beheert? Ik heb gister twee artikelen genomineerd op TBP, zie diff. Daarna heb ik de aanmaker hierop attent gemaakt, zie hier. Vanochtend zag ik van de bot ook een vermelding bij de aanmaker, zie hier. Mijn vraag is waarom die melding daar komt, terwijl ik dat al gedaan had? Of had ik links naar de artikelen op moeten nemen? Verder wordt een artikel tweemaal vermeld, dat is een bugje lijkt mij. Met vriendelijke groet en dank je voor al je werk hieraan, is erg nuttig deze bot. Elly (overleg) 6 mei 2021 11:14 (CEST)

Hi Elly, je analyse klopt helemaal. De bot controleert of er op de overlegpagina al met een link is verwezen naar de genomineerde pagina, maar een robot is daar natuurlijk vrij rechtlijnig in, die kan niet deduceren dat het via een gesprek in de kroeg liep. Misschien zou het beter werken als alleen maar naar de tekst wordt gezocht, in plaats van echt naar een link. Dat zou in dit geval voor de Tesselse Groene gewerkt hebben denk ik. Waarom één van de artikelen dubbel is genoemd weet ik niet precies. Dat zou ik eens moeten uitzoeken, dankjewel dat je me hierop attent hebt gemaakt. Dat is duidelijk een bug. Het andere zie ik niet helemaal als een bug maar misschien wel als iets dat het aanpassen waard is, dus ik zal beide punten binnenkort eens meenemen. De bot draait al meerdere jaren ongewijzigd, maar dit zijn inderdaad onvolkomenheden. --Frank Geerlings (overleg) 7 mei 2021 02:40 (CEST)
dank je Frank, dan weet ik dat ik voortaan beter een link kan zetten. Groeten van Elly (overleg) 7 mei 2021 07:12 (CEST)