Guy Chambers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Guy Antony Chambers (Londen, 12 januari 1963) is een Engelse songschrijver en platenproducer. Hij is het meest beroemd omdat hij songschrijver van Robbie Williams is.

Biografie[bewerken]

Voor dat hij met Robbie Williams ging samen werken, speelde hij nog in een aantal bands, waaronder de groep World Party, en was hij ook al als producer werkzaam. In 1992 vormde hij met zijn twee broers zijn eigen band, The Lemon Threes. Ze hebben slechts één album uitgebracht.

Samenwerking met Robbie Williams[bewerken]

Chambers werd gelijk schrijver van Robbie Williams toen die uit de band Take That stapte. Hij schreef een groot deel van de nummers op de eerste vijf solo-albums van Robbie Williams, zoals de hits Rock DJ, Millennium, Angels, Sexed Up, Feel, Let me entertain you en nog veel meer. Op de albums Escapology en I've Been Expecting You schreef hij alles, voor dat laatst genoemde album kreeg hij ook een prijs.

In 2002 stopte Robbie zijn samenwerking met Chambers, maar al snel werd hij weer teruggehaald. In 2005, toen Robbie begon met zijn nieuwe album Intensive Care, werd de samenwerking weer gestopt. Robbie begon een samenwerking met andere muziekschrijvers, waaronder Stephen Duffy en de Pet Shop Boys. In 2007 maken ze samen een cover van het nummer Lola van The Kinks voor een verzamelalbum ter ere van het 50 jarig bestaan van BBC's Radio 1.

Recent[bewerken]

Tegenwoordig schrijft Chambers muziek voor verschillende artiesten, zoals Will Young, Texas en Andrea Bocelli. Hij schrijft ook muziek voor films, zoals Finding Nemo. Ook hielp hij Natasha Bedingfield en Kylie Minogue bij het maken van albums. Op het album Back to Bedlam van James Blunt, schreef hij het nummer Tears and Rain. In 2008 komt er waarschijnlijk een nieuw album van Tina Turner uit met nummers van Chambers.