Guy Chambers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Guy Antony Chambers (Londen, 12 januari 1963) is een Engelse songschrijver en platenproducer. Hij is songschrijver van onder anderen Robbie Williams.

Biografie[bewerken]

Voor hij met Robbie Williams ging samenwerken, speelde hij nog in een aantal bands, waaronder de groep World Party, en was hij ook al als producer werkzaam. In 1992 vormde hij met zijn twee broers zijn eigen band, The Lemon Threes. Ze hebben één album uitgebracht.

Samenwerking met Robbie Williams[bewerken]

Chambers werd schrijver van Williams toen die uit de band Take That stapte. Hij schreef een groot deel van de nummers op de eerste vijf soloalbums van Williams, zoals Rock DJ, Millennium, Angels, Sexed Up, Feel en Let me entertain you. Voor de albums Escapology en I've Been Expecting You schreef hij alles. Voor dat laatstgenoemde album kreeg hij ook een prijs.[1]

In 2002 stopte Williams zijn samenwerking met Chambers, maar al snel werd hij weer teruggehaald. In 2005, toen Williams begon aan zijn album Intensive Care, werd de samenwerking weer gestopt. Williams begon een samenwerking met andere muziekschrijvers, onder wie Stephen Duffy en de Pet Shop Boys. In 2007 maakten ze samen een cover van het nummer Lola van The Kinks voor een verzamelalbum ter ere van het vijftigjarig bestaan van BBC's Radio 1.

Recent[bewerken]

Chambers schreef muziek voor verschillende artiesten, zoals Will Young, Texas en Andrea Bocelli. Hij schrijft ook muziek voor films, zoals Finding Nemo. Ook hielp hij Natasha Bedingfield en Kylie Minogue bij het maken van albums. Voor het album Back to Bedlam van James Blunt, schreef hij het nummer Tears and Rain.