Hamer Guitars

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vroege (1978) Hamer Standard

Hamer Guitars is een gitaarfabrikant opgericht door Jol Dantzig en Paul Hamer in 1973. Oorspronkelijk komt Hamer uit de omgeving van Chicago, maar het bedrijf werd in 1988 overgenomen door Kaman Music Corporation. De naam Hamer is niet veranderd en staat nog steeds op de gitaren.

Hamer maakt elektrische gitaren en elektrische basgitaren. De Amerikaanse lijn staat bekend om zijn hoge kwaliteit met veel innovaties. Hamer was vooral populair in de jaren zeventig en tachtig, met veel bekende gebruikers. Sedert de verhuizing van Chicago naar New Hartford is de productie verminderd naar minder dan 15 gitaren per week.

Er is ook een importlijn, de XT-serie, die in Azië geproduceerd wordt, aanvankelijk in Korea, maar nu in Indonesië en China.

In 2008 werd de muziekafdeling van Kaman overgenomen door Fender (FMIC). Tot op heden wordt niet getornd aan de bedrijfsfilosofie, de kwaliteit en de kwantiteit van de Amerikaanse productie. Jol Dantzig verliet het bedrijf in 2010.

Eind 2012 kwam Fender met de mededeling dat het merk Hamer ophoudt te bestaan[1].

Op 25 januari 2017 kondigde KMC Music op de Amerikaanse muziekbeurs NAMM aan dat het merk weer terug is met vijf nieuwe modellen[2].