Harry Seijben

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Harry Seijben
Plaats hier een zelfgemaakte foto
Algemene informatie
Volledige naam Hendrikus Joseph Laurentius Gerardus Seijben
Geboren Belfeld, 18 januari 1932
Overleden Tilburg, 28 juli 1978
Partij KVP, CDA
Politieke functies
± 1958-1978 Lid gemeenteraad van Belfeld
1966-1978 Wethouder van Belfeld
1978 Lid Tweede Kamer CDA
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Hendrikus Joseph Laurentius Gerardus (Harry) Seijben (Belfeld, 18 januari 1932 - Tilburg, 28 juli 1978) was een Nederlands politicus voor de Katholieke Volkspartij (KVP) en diens opvolger het Christen-Democratisch Appèl (CDA).

Seijben dreef een textielwinkel in het Noord-Limburgse Belfeld en was bestuurslid van diverse (Noord-)Limburgse organisaties op het gebied van het bedrijfsleven. Daarnaast was hij in zijn woonplaats[1] voor de KVP zo'n twintig jaar raadslid plus twaalf jaar wethouder. Ook zat hij in de Limburgse kamerkring van de KVP en leidde hij in deze provincie de CDA-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1977 en de Provinciale Statenverkiezingen van 1978.

Op 16 januari 1978 nam hij als tussentijdse kandidaat eveneens - voor het CDA ditmaal - in de Tweede Kamer plaats. Gezien zijn achtergrond was het de bedoeling dat hij het woordvoerderschap voor het midden- en kleinbedrijf op zich zou nemen maar zover kwam het niet doordat hij in de zomer van datzelfde jaar na een kortstondig ziekbed op 46-jarige leeftijd overleed.