He Pingping

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een Chinese naam, de familienaam is He

He Pingping

He Pingping (Chinees: 何平平; Wulanchabu, 13 juli 1988 - Rome, 13 maart 2010[1]) was een Chinese man die volgens het Guinness Book of Records de kortste, tot lopen in staat zijnde volwassen man ter wereld was.

He Pingping was 74,61 cm lang[1] en het derde kind van een gezin dat woont in de stad Wulanchabu, Huade in het noorden van de provincie Binnen-Mongolië. Hij had twee getrouwde zusters, die een normale lengte hebben. Volgens zijn vader was hij bij de geboorte zo groot als een handpalm. Als kind groeide hij zeer traag, volgens dokters veroorzaakt door osteogenesis imperfecta, waardoor normale botgroei en lichaamslengte niet mogelijk is.

In september 2008 verscheen hij samen met Svetlana Pankratova, de vrouw met de langste benen ter wereld, in Londens Trafalgar Square, ter promotie van de 2009 editie van het Guinness Book of Records.

Per oktober 2009 moest Pingping 'zijn plaats afstaan' aan de Nepalees Khagendra Magar,[2] die dan de volwassen leeftijd bereikt had. Magar is 56 cm lang en weegt 4,5 kilogram.[3]

Pingping overleed plotseling op 13 maart 2010 in een ziekenhuis te Rome aan een hartkwaal. Nog voor zijn opname klaagde hij over pijn op de borst.