Hellcat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hellcat
Cosplayer Hellcat tijdens Dragon Con 2013.
Cosplayer Hellcat tijdens Dragon Con 2013.
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning Miss America Magazine #2 (1944)
Bedenker(s) Otto Binder
Ruth Atkinson (tekenaar)
Steve Englehart
George Pérez (tekenaar)
Gespeeld door Rachael Taylor, Catherine Blades (tiener)
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) Patricia 'Patsy' Walker
Bekende aliassen Helkat, Trish Walker
Familie Robert 'Buzz' Baxter (ex), Daimon Hellstrom (man), Joshua (pa), Dorothy (ma, overleden)
Superkrachten Nachtvisie, bovenmenselijke kracht, katachtige reflexen, latente psionische

Hellcat (Patsy Walker) is een fictieve superheldin uit de strips van Marvel Comics, en een van de leden van de Verdedigers. Ze werd bedacht door Marvel Comics, en verscheen voor het eerst in Fantastic Four #3 als Patsy en in Avengers #144 als Hellcat.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Patsy was een tieneridool in haar moeders strips. Ze leert het Beast kennen en met hem en de Vergelders gaat ze op onderzoek bij de Brand Coorporation. Daarbij stuit ze op een kostuum, dat voorheen door Tigra werd gedragen. Patsy was mede door het succes van haar eigen comic altijd al idolaat van helden, en gebruikte het superpak voor zichzelf en noemde zich Helkat.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Om beter te worden, vergezelt ze Moondragon naar Titan voor een rigoureuze training. Ze wordt een meesteres in de vechtkunst, en ontwikkelt haar latente psionische gaven. Terug op aarde wordt ze echter geen lid van de Avengers, maar sluit ze zich aan bij de Verdedigers. Zij wordt een van de meest ervaren Defenders. Ze wordt verliefd op Son of Satan en trouwt met hem. De ceremonie wordt nog verstoord door 'Buzz' Baxter en zijn Mutant Force, maar dat weerhoudt Patsy en Daimon er niet van hun liefde voor elkaar te bezegelen. Ze verhuizen naar San Francisco en worden occulte detectives. Zo nu en dan is ze nog de Hellcat.

Krachten en vaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

Door haar 'catsuit' is Patsy leniger, sterker en sneller dan een olympische topatlete. Zij heeft katachtige reflexen, en ook nachtvisie. Ze is meesteres in allerlei vechtkunsten, en heeft licht psionische gaven. Zij en de Valkyrie zijn beste vriendinnen.