Higher Ground

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Higher Ground
Single van:
Red Hot Chili Peppers/Stevie Wonder
Van het album:
Mother's Milk/Innervisions
Uitgebracht 1989/1973
Opname 1988/1973
Genre Rock
Label Warner Music
Schrijver(s) Stevie Wonder
Producent(en) Rick Rubin
Red Hot Chili Peppers/Stevie Wonder
-
(-)
  Higher Ground
(1989)
  Under the bridge
(1991)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Higher Ground is de tweede single van het album Mother's Milk van de Californische band Red Hot Chili Peppers. De single werd uitgebracht in 1989. Het nummer is oorspronkelijk een single uit 1973 van Stevie Wonder. Hij had er een klein succes mee, maar The Peppers hadden met dit nummer hun eerste hit.

Verschillende nummers[bewerken]

Wonders Versie[bewerken]

Stevie Wonder schreef in 1973 dit nummer voor zijn album Innervisions. Het werd een klein succes. Omdat Wonder hier zeer spectaculair piano speelt, wordt het bij bijna alle concerten uitgevoerd. Ook speelde hij het nummer op Live 8.

Red Hot Chili Peppers' Versie[bewerken]

Higher Ground kwam uit in 1989, als debuutsingle van The Red Hot Chili Peppers, ook al hadden zij al eerder albums uitgebracht. Het werd een hit in de Verenigde Staten. Het wordt ook vaak live gespeeld.

In deze versie van het nummer is het tempo verhoogd en het is voorzien van een achtergrondkoor. Dit koor bestond uit vrienden van de band, zoals de vroegere gitarist Jack Sherman. Ditzelfde koor is ook op de achtergrond te horen in het nummer Good Time Boys van hetzelfde album.