Naar inhoud springen

Hoerenpreek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hoerenpreek
Regie Ineke Smits
Producent Judy Maat
Scenario Arthur Japin
Hoofdrollen Ellen ten Damme
Ganna Veenhuysen
Mia Andrésen
Montage Jamie Trevill
Cinematografie Edwin Verstegen
Productiebedrijf VPRO TV
Première 1 mei 1996
Genre drama
Speelduur 55 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Hoerenpreek is een Nederlandse televisiefilm uit 1996 geregisseerd door Ineke Smits als onderdeel van de VPRO-televisiereeks Lolamoviola.[1] De film ging op 1 mei 1996 in première.

De film volgt het verhaal van de Oost-Europese Trees die een pasgeboren baby heeft, maar niet rondkomt met haar geld voor een goede opvoeding voor haar baby. Via een man die haar paspoort afneemt, krijgt zij een adres waar ze kan werken bij een peepshow.

Bij de peepshow werken twee dames die elkaar het leven zuur proberen te maken. Hun onderlinge verhouding verandert echter als Trees zich aan hun gezelschap toevoegt. Trees wordt als onervaren dame door de twee anderen in het vak ingewijd met tragische gevolgen.

acteur personage
Ellen ten Damme Trees
Ganna Veenhuysen peepshowdame
Mia Andrésen peepshowdame

De televisiefilm werd geregisseerd door Ineke Smits en geschreven door Arthur Japin.[2] De film werd geproduceerd door Judy Maat en was onderdeel van de VPRO-televisiereeks Lolamoviola, waarin jonge filmmakers de kans krijgen een televisiefilm te maken.[1] De hoofdrollen in de film werden vertolkt door Ellen ten Damme, Ganna Veenhuysen en Mia Andrésen.[1]

[bewerken | brontekst bewerken]