Hot Water Music

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hot Water Music
Hot Water Music 2008.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1993–1996
1997–2006
2008–heden
Oorsprong Gainesville, Florida, VS
Genre(s) Punkrock[1], post-hardcore[2], emocore
Label(s) Rise Records, Epitaph Records, No Idea Records, Doghouse Records
Bezetting
Huidige leden Chuck Ragan
Chris Wollard
Jason Black
George Rebelo
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hot Water Music was een Amerikaanse post-hardcoreband uit Gainesville in Florida. De band werd opgericht in 1993 en ontbonden in 2006. In 2008 toerde Hot Water Music opnieuw (en speelden op bepaalde festivals, onder andere Groezrock).

Bezetting[bewerken]

Biografie[bewerken]

Hot Water Music, genoemd naar een boek van Charles Bukowski, werd gevormd in 1993 en bracht al snel twee ep's uit: Push For Coin en Eating The Filler. Na de verschijning van hun debuutalbum Finding The Rhythms in 1996 besloot de band ook uit elkaar te gaan.

Dit bleek echter maar van korte duur, want op een concert dat opgenomen werd voor het livealbum Live At The Hardback kondigde de groep aan er toch mee door te gaan.

De band bracht hierna acht albums en een aantal ep's en splitalbums uit voordat ze op 12 mei 2006 aankondigden dat ze er definitief een punt achter gingen zetten. Chuck Ragan verliet de band vanwege familieomstandigheden en de rest begon met The Draft een nieuwe band.

Naast Hot Water Music hielden de bandleden er ook nog ettelijke zijprojecten op na. Blacktop Cadence en Rumbleseat zijn de bekendste hiervan.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Ep's[bewerken]

  • Push for Coin - 1995 (demo)
  • Eatin the Filler - 1995
  • Moonpies for Misfits - 1998

Splitalbums[bewerken]