Human Trafficking

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Human Trafficking
Tagline Everyday, young girls are bought and sold
Regie Christian Duguay
Producent Christian Duguay
Irene Litinsky
Michael Prupas
Scenario Carol Doyle
Agatha Dominik
Hoofdrollen Mira Sorvino
Donald Sutherland
Robert Carlyle
Muziek Normand Corbeil
Montage Gaétan Huot
Sylvain Lebel
Cinematografie Christian Duguay
Distributie Lifetime Movie Network
Première 2005
Genre Misdaad-drama
Speelduur 176 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Canada Canada
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $15.000.000,-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Human Trafficking is een drie uur durende Canadees-Amerikaanse televisiefilm over mensenhandel onder regie van Christian Duguay. De film ging in 2005 in première en gaat over zowel vrouwen- als kinderhandel, waarbij de nadruk ligt op de bendes die zich hiermee bezighouden en hun directe slachtoffers. De film werd ook uitgezonden als tweedelige miniserie.

Human Trafficking werd genomineerd voor Golden Globes voor beste acteur (Donald Sutherland) en beste actrice in een televisiefilm (Mira Sorvino). Daarnaast werden zowel Sutherland, bijrolspeler Robert Carlyle als de muziek van Normand Corbeil genomineerd voor Emmy Awards. De film won daadwerkelijk Gemini Awards voor beste kostuums, beste dramatische miniserie en beste productie-ontwerp.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Een criminele organisatie onder leiding van Sergei Karpovich (Robert Carlyle) lokt wereldwijd vrouwen en meisjes over de grens. Eenmaal ontdaan van hun paspoorten worden ze daar aan het werk gezet in de prostitutie. Hen wordt voorgehouden dat ze tienduizenden dollars schuldig zijn voor het over de grens komen en dat hun naasten wat overkomt wanneer ze niet meewerken.

Om vrouwen te lokken, worden verschillende methoden ingezet. Zo denkt de één dat ze op een romantische vakantie gaat met haar nieuwe vriend, denkt de ander dat ze door een selectie is gekomen om fotomodel te worden, wordt een derde simpelweg verkocht door straatarme ouders en een volgende op klaarlichte dag een auto ingetrokken en ontvoerd. Uiteindelijk komen ze allemaal in dezelfde armoedige ruimte terecht waar ze machteloos staan tegenover de criminelen.

Politiebeambte Kate Morozov (Mira Sorvino) mengt zich vrijwillig in de strijd tegen de mensenhandelaars wanneer ze voor de derde keer in korte tijd een minderjarig Oost-Europees meisje aantreft dat zelfmoord heeft gepleegd. Zij vermoedt dat ze te maken heeft met mensensmokkel en meldt zich aan bij het team van Bill Meehan (Donald Sutherland), dat zich hier nadrukkelijk mee bezighoudt.

Aan de kant van de ontvoerde vrouwen worden de lotgevallen van Helena Votrubova (Isabelle Blais), Nadia Tagarov (Laurence Leboeuf) en de twaalfjarige Amerikaanse Annie Gray (Sarah-Jeanne Labrosse) met name gevolgd. Waar Annie's moeder Samantha (Emma Campbell) zich hulpeloos aan de grillen van de dienstverleners ziet overgeleverd, geeft Tagarovs vader Viktor (Rémy Girard) zich uit voor mensenhandelaar en sluit zich aan bij een bende, in de hoop zijn dochter zelf te vinden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Andere films en series over vrouwenhandel: