Hyman Rickover

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hyman Rickover 1955.jpg
Rear Admiral Hyman Rickover
Rear Admiral Hyman Rickover
Geboren 27 januari 1900
Maków Mazowiecki, Polen
Overleden 8 juli 1986
Arlington County, Virginia
Begraven Arlington National Cemetery[1]
Land/partij Flag of the United States.svg Verenigde Staten
Onderdeel Flag of the United States Navy (official specifications).svg United States Navy
Dienstjaren 1918 – 1982
Rang US Navy O10 insignia.svg Admiral
Eenheid USS La Vellette
USS Nevada
Slagen/oorlogen Tweede Wereldoorlog

Koude Oorlog

Onderscheidingen Zie decoraties

Hyman George Rickover (Maków Mazowiecki (Polen), 27 januari 1900Arlington County (Virginia), 8 juli 1986) was een admiraal met 4 sterren in de marine van de Verenigde Staten. Rickover stond ook wel bekend als de vader van de nucleaire marine. Met zijn unieke persoonlijkheid, politieke connecties en verantwoordelijkheden werd Rickover de langst actieve militair officier in de Verenigde Staten.

Jeugd[bewerken]

Hyman Rickover werd geboren in een Joodse familie in Maków Mazowiecki in Polen. De naam Rickover is afgeleid van het dorp en de staat Ryki. In de Tweede Wereldoorlog was de hele Joodse gemeenschap van Ryki gedood of omgekomen tijdens de Holocaust. De jonge Rickover emigreerde net voor de Eerste Wereldoorlog met zijn ouders, Abraham Rickover en Rachel Rickover, naar de Verenigde staten. Nadat zij twee jaar gewoond hadden aan de westkust van Manhattan, verhuisden zij naar North Lawndale, een gemeenschap in Chicago.

Tijdens zijn middelbareschooltijd op John Marshall High School in Chicago, waar hij succesvol is afgestudeerd in 1918, had hij een fulltime baantje. Hij bezorgde telegrammen.

Militaire loopbaan[bewerken]

Decoraties[bewerken]