Il caimano

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Il caimano
Regie Nanni Moretti
Producent Angelo Barbagallo
Scenario Nanni Moretti,
Heindrun Schleef,
Federica Pontremoli,
Francesco Piccolo
Hoofdrollen Silvio Orlando,
Margherita Buy,
Jasmine Trinca,
Michele Placido,
Giuliano Montaldo,
Nanni Moretti
Muziek Franco Piersanti
Distributie Sacher Film
Première 24 maart, 2006
Genre komedie / drama
Speelduur 112 min.
Taal Italiaans
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Il caimano ("De kaaiman") is een Italiaanse tragikomische film, uitgebracht in 2006. De film, die deels draait om de grillen van Silvio Berlusconi (bijgenaamd "de kaaiman"), werd uitgebracht vlak voor de Italiaanse verkiezingen van 2006, waarin Berlusconi het onderspit delfde. Het werd een van de meest succesvolle films van dat jaar in Italië.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal draait om Bruno Bonomo, die in de jaren 70 verschillende B-films produceerde. Tien jaar na zijn (volledig geflopte) laatste film, besluit hij opnieuw een film te gaan maken van een script wat hij van een jonge vrouw in zijn handen geduwd krijgt. Nadat hij het script vrijwel ongelezen heeft aangeprezen bij woordvoerders van televisiezender RAI, slaat de schrik hem om het hart wanneer hij erachter komt dat het script over het leven van Berlusconi blijkt te gaan.

Naast de tegenslagen die Bonomo vervolgens ondervindt bij het maken van de film, is ook de aanstaande scheiding tussen Bonomo en zijn vrouw, van wie hij nog steeds lijkt te houden, een rode draad door de film.

Externe link[bewerken]