Inbo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Zie voor het onderzoeksinstituut Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek.
Kasteel Geerestein, tot december 2019 het kantoor waar Inbo zetelde.

Inbo is een Nederlands architectenbureau. Het hoofdkantoor is gevestigd in Woudenberg en heeft vestigingen in Amsterdam,[1] Heerenveen, Eindhoven, Rotterdam en Shanghai. Inbo telt circa 190 medewerkers (2017). Het werkgebied van Inbo strekt zich uit over Europa en Azië.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Inbo werd in 1962 door architect Klaas Geerts opgericht als Ontwerp- en Constructiebureau voor Industriële Bouw (INBO N.V.). Oorspronkelijk werd gewerkt voor een klein aantal fabrikanten die industriële woningbouw wilden realiseren in Nederland. Tussen 1965 en 1975 werd een aantal grote woonwijken vormgegeven. In de loop der jaren is het werkterrein van Inbo uitgebreid met utiliteitsopdrachten en bredere advies- en onderzoeksactiviteiten. Ondanks de economische neergang wist Inbo in de jaren tachtig zijn marktpositie te vergroten en te verbreden door zich te richten op de plaatselijke markt. De adviesgroep werd een structureel onderdeel van het bureau.

In november 2015 opende het bedrijf een kantoor in Shanghai, nadat het in 2013 een grote opdracht in de stad had gekregen.[2][3]

Bekende projecten[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]