Indische Letteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Indische Letteren (tijdschrift))
Indische Letteren
Genre Literatuur
Doelgroep(en) Literatuurliefhebbers, wetenschappers
Frequentie 4× per jaar
Open toegang? ja
Eerste editie 1986
Land(en) Nederland
Uitgeverij(en) Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde
ISSN 09206949
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Indische Letteren is een wetenschappelijk tijdschrift gewijd aan de Nederlands-Indische letteren uitgegeven door de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Het tijdschrift verschijnt sinds 1986 en telt jaarlijks vier afleveringen.

Het tijdschrift werd door de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde in september 1985 opgericht. In de redactie zat onder meer Rob Nieuwenhuys. Het tijdschrift wil een platform bieden voor iedereen die onderzoek verricht op het gebied van de Indisch-Nederlandse letterkunde. De doelstelling van de werkgroep is: de studie te bevorderen van "wat Nederlandse schrijvers en dichters over Indonesië hebben geschreven, vanaf de eerste jaren der Compagnie tot op heden", zoals de ondertitel luidt van de Oost-Indische Spiegel van Rob Nieuwenhuys'.[1] Het tijdschrift richt zich ook op de Indisch-Nederlandse letterkunde in brede zin.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Redactioneel. In: Indische Letteren 1 (1986) 1, p. 1; Rob Nieuwenhuys, Oost-Indische spiegel. Wat Nederlandse schrijvers en dichters over Indonesië hebben geschreven, vanaf de eerste jaren der Compagnie tot op heden, Amsterdam, Querido, 1978 (3e bijgewerkte en herz. dr.)