Inez De Coninck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Inez De Coninck
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Inez De Coninck
Geboren Dendermonde, 10 augustus 1977
Kieskring Flag of Flemish Brabant.svg Vlaams-Brabant
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Architecte
Partij N-VA
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Inez De Coninck (Dendermonde, 10 augustus 1977) is een Belgisch politica uit Vlaams-Brabant actief voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA).

Levensloop[bewerken]

De Coninck is architect en stedenbouwkundige van opleiding. Ze startte haar loopbaan als zelfstandig architect en stedenbouwkundige. Vervolgens was ze van 2004 tot 2011 actief bij de Intercommunale Haviland en werd ze in 2012 stafmedewerker infrastructuur bij vzw ‘de Rand’. Ook werd ze medeoprichtster en bestuurslid van de Opwijkse afdeling van het Forum voor Vlaamse Vrouwen.

In 2012 werd ze voor de N-VA verkozen tot gemeenteraadslid van Opwijk. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 sloot de lokale partijafdeling een bestuursakkoord met Open Vld. De Coninck trad toe tot het college van burgemeester en schepenen en werd schepen van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Waterhuishouding, Huisvesting en Sociale Woningbouw, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling, Energie, Publieke Ruimten en Dierenwelzijn. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd de coalitie met Open Vld verdergezet en werd ze eerste schepen in Opwijk. Begin 2021 zal ze Albert Beerens (Open Vld) opvolgen als burgemeester van de gemeente.[1]

Inez De Coninck werd in 2012 ook verkozen als provincieraadslid in de provincie Vlaams Brabant, wat ze bleef tot in 2014. Bij de verkiezingen van 25 mei 2014 werd ze verkozen tot lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers voor de kieskring Vlaams-Brabant. In de Kamer werd ze de ondervoorzitster van de N-VA-fractie en hield ze zich vooral bezig met infrastructuur en de NMBS. Na de verkiezingen van 2019 maakte ze de overstap naar het Vlaams Parlement.

Ze is gehuwd en moeder van twee kinderen.

Externe link[bewerken]