JabbaWockeeZ

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
JabbaWockeeZ
JabbawockeezByPhilKonstantin.JPG
Algemene informatie
Land USA
Werk
Jaren actief 2002 tot heden
Genre(s) hip-hop
Beroep danser
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

JabbaWockeeZ is een Californische dansgroep die bekend werd door hun optreden in het Amerikaanse programma America’s Got Talent. In 2008 werd de groep winnaar van America’s Best Dance Crew (seizoen 1).

Carrière[bewerken]

De groep die bestaat uit 10 personen is opgericht in 2003 door de groepsleden Joe Larot, Kevin Brewer en Phil Tayag. Ze staan bekend om hun unieke choreografie en precieze dans. Tijdens optredens dragen de leden witte maskers en handschoenen.

JabbaWockeeZ begon met lokale optredens in clubs in San Diego en Los Angeles. Het eerste televisieoptreden was tijdens het eerste seizoen van America’s Got Talent, waar ze auditie deden in Dallas, Texas. De groep is uitgeschakeld tijdens de zogenoemde callbacks op 10 juli 2007.

Ze werden uitgeroepen tot winnaar van America’s Best Dance Crew op 27 maart 2008, hetgeen de crew 100.000 dollar opleverde. Het laatste optreden in het programma was de eerste keer dat de JabbaWockeeZ optrad zonder maskers.

Na de ABDC speelde de groep in verscheidene reclames van Pepsi en Gatorade, er is een cameo gemaakt van de groep in de film Step Up 2: The Streets. De groep is een eigen kledinglijn gestart.

Filmografie[bewerken]

TV

Film

Music videos

Live

Externe links[bewerken]