Jillz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Jillz (voorheen Charli genoemd) is een mix van cider, gerstemout en water met een fruitsmaak en wordt een "Sparkling cider blend" genoemd. Het alcoholpercentage is 5 procent. Deze drank van de Nederlandse brouwerij Heineken is zowel in de supermarkt als op tap in de horeca verkrijgbaar. Intussen is de naam Charli vervangen, omdat deze in Londense straattaal een ongelukkige betekenis bleek te hebben – de term Charly wordt gebruikt om cocaïne aan te duiden.

Heineken mikt met dit drankje op mensen die regelmatig uitgaan maar wie het aanbod alcoholische dranken niet aanspreekt. Uit een door Heineken uitgevoerde studie blijkt dat 63% van de vrouwen de smaak van bier te bitter vindt. In tegenstelling tot bier bevat Jillz geen hop, dat in bier voor een bittere smaak zorgt.

Het originele Jillz bevat 5%; daarnaast is sinds najaar 2012 ook Jillz 0.0% verkrijgbaar, welke een alcoholvrije variant is. Nieuw in 2013 is Jillz Red. In deze fruitige variant zit naast appel ook framboos, vlierbes en kers. Later is een derde variant op de markt gebracht, Jillz Orange, met sinaasappelsmaak.

Externe link[bewerken]