Joel Bosqued

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joel Bosqued
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Joel Gómez Bosqued
Geboren Zaragoza, 29 september 1989
Land Spanje
Werk
Jaren actief 2005 -
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Joel Gómez Bosqued ( Zaragoza, 29 september 1989 ) is een Spaanse acteur. Hij werd bekend als acteur in verschillende series van de Catalaanse regionale televisie. Een van zijn meest opvallende rollen is zijn uitvoering in de tv-film El castigo en in de serie Un golpe de suerte en La pecera de Eva, waarin hij de rol speelt van Nacho, een stotterende student.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Bosqued begon met spelen op het scherm in de miniserie van Antena 3 El castigo, waarin hij Hugo speelde, door deze serie werd hij bekend. Hij speelde mee in de Telecinco- serie La pecera de Eva als Nacho een stotterende jongenman. Hij speelde ook in de serie Un golpe de suerte, uitgezonden in de zomer van 2009 door Telecinco als Mito.

In 2010 nam hij deel aan de opnames van La Pola (Colombiaanse productie), een verhaal over een heldin uit New Granada die voor de rechten van de Amerikanen vocht. Hij speelde Leandro Sabaraín, een Creoolse en broer van Alejo Sabaraín, gespeeld door Pablo Espinosa .

Van 2011 tot 2014 speelde hij in de cast van de Telecinco- serie Tierra de lobos waarin hij Sebastián El Cantinero speelde.

Tussen 2015 en 2016 zat hij in de cast van de Divinity- jeugdserie, Yo quisiera waarin hij David speelde.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Tv-series[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Kortfilms[bewerken | brontekst bewerken]

Theater[bewerken | brontekst bewerken]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]