John de Vries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Volvo 480
DAF 95
De Oudsten Alliance

John de Vries ontwierp op de stylingafdeling van Volvo Car de Volvo 480, als opvolger van de beroemde Volvo P1800. In concurrentie met de designafdeling van Volvo-Zweden en de Studio van Bertone was het zijn ontwerp dat uiteindelijk werd uitgekozen. In maart 1986 werd de auto aan het publiek gepresenteerd op de autotentoonstelling in Genève.

Na zijn Volvo-tijd werd hij hoofd-stylist bij Daf-Trucks. Daar ontwierp hij de DAF 95, die geïntroduceerd werd op de IAA van 1987, en in 1988 werd uitgeroepen tot Truck of The Year.

Voor Den Oudsten ontwierp hij de Alliance. De Alliance was zeer succesvol in Nederland, en wordt ook nog steeds veel ingezet. De eerste Alliance die gebouwd is , de blauwe koninklijke bus, de AA81, werd in 2007 geschonken aan het DAF Museum in Eindhoven.

Later werkte hij als freelancer en hield zich bezig met een breed werkterrein, onder andere ook met het ontwerpen van boten. Zo maakte hij als freelancer ook deel uit van het Duvedec-ontwerpteam voor het ontwerpen van de Phileas.