Joint Operations Graphic

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Joint Operations Graphic is een type kaart die wordt gemaakt en gebruikt voor militaire doeleinden. Ze hebben een schaal van 1:1.250.000 en een valkindeling van 10x10 km.

Voor JOG-kaarten worden satellietkaarten, landkaarten of regiokaarten gebruikt. Ze hebben een uitgebreide index met aanvullende informatie voor gezamenlijke militaire operaties van lucht- en landmachteenheden.

Aanduidingen[bewerken]

Bij JOG kaarten worden vier aanduidingen gebruikt:

  • D-1. TYPES

Er zijn twee typen, een voor luchtoperaties en een voor grondoperaties. Ze zijn herkenbaar aan de aanduiding JOINT OPERATIONS GRAPHIC (AIR) of JOINT OPERATIONS GRAPHIC (GROUND).

  • D-2. BASIC CONTENTS

De basisinformatie is op beide JOG A/G kaarten gelijk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zes basisinformatiegegevens met elk een eigen vaste kleur zoals bijvoorbeeld luchthavens, spoorlijnen, fabrieksterreinen en grote gebouwen.

  • D-3. JOINT OPERATIONS GRAPHIC (AIR)

Bij de JOG-luchtkaarten worden ook de voor de luchtvaart belangrijke gegevens vermeld zoals radiofrequentie, landingsbaanlengte en de hoogste elementen op de grond. De maten op deze kaarten worden aangegeven in feet (voet), 1 feet = 30,5 cm

  • D-4. JOINT OPERATIONS GRAPHIC (GROUND)

Op de JOG-grondkaarten worden stabiele grondgegevens vastgelegd zoals bijvoorbeeld hoogteverschillen en contouren die ook op de luchtkaarten voorkomen. Op deze kaarten worden de maten aangegeven in meters.