Julie McCullough

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Julie McCullough
Julie McCullough LF.JPG
Algemene informatie
Volledige naam Julie Michelle McCullough
Geboren 30 januari 1965
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1987 - heden
Beroep actrice
model
stand-upkomediante
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Julie McCullough (Honolulu Hawaï, 30 januari 1965), geboren als Julie Michelle McCullough, is een Amerikaanse actrice, model en stand-upkomediante.

Biografie[bewerken]

McCulloughs ouders scheidden toen ze vier jaar oud was en haar moeder trouwde na een jaar met een marinier. McCullough heeft ook een oudere broer. Ze groeide op in verschillende staten, waaronder North Carolina, West Virginia, Florida, Louisiana, Missouri, Texas, Nevada en Californië. Ook woonde ze in Canada en Italië. Zij beschouwt zichzelf als zuidelijk Amerikaans. Ze bezocht de middelbare school in Poplar Bluff in de staat Missouri en in Allen (Texas).

McCullough begon met modellenwerk na de middelbare school, toen ze nog in Texas woonde. Ze werd benaderd door een fotograaf van Playboy, die haar vroeg te poseren. Ze poseerde in vier nummers van het tijdschrift (feb. 1985, feb. 1986, sept. 1986 en okt. 1989). In 2004 leende ze haar stem aan de videogame Playboy: The Mansion.

McCullough begon met acteren in 1987 met de televisieserie Who's the Boss?. Hierna speelde zij rollen in televisieseries en televisiefilms als Growing Pains (1989-1990), Drexell's Class (1991-1992), The Drew Carey Show (1995) en Relic Hunter (2000). Zij speelde tien afleveringen in Growing Pains voordat ze ontslagen werd, dit omdat de hoofdrolspeler Kirk Cameron haar kwalijk nam dat ze naakt poseerde in Playboy.

McCullough begon in 2006 met optreden in stand-upcomedyclubs.[1]

McCullough was van 2001 tot eind 2003 getrouwd met David Sutcliffe.[2]

Filmografie[3][bewerken]

Films[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastoptredens.