Junior Durkin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Junior Durkin
Durkin in Hell's House (1932)
Durkin in Hell's House (1932)
Algemene informatie
Volledige naam Trent Bernard Durkin
Geboren 2 juli 1915
Overleden 4 mei 1935
Land Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Junior Durkin (2 juli 1915 - 4 mei 1935), geboren als Trent Bernard Durkin, was een Amerikaans acteur.

Biografie[bewerken]

Durkin werd in New York City geboren en begon hier zijn carrière als kind in het theater. Hij begon zijn filmcarrière in 1930. Durkin is waarschijnlijk het meest bekend van zijn vertolking van Huckleberry Finn in Tom Sawyer (1930) en Huckleberry Finn (1931).

Durkin had een contract bij RKO Radio Pictures en kreeg rollen in een reeks B-films aangeboden. Hij had meestal komische rollen, waarin zijn karakters bijna altijd criminele houdingen hadden. Na het vertolken van Huckleberry Finn kreeg hij in 1932 opnieuw aandacht uit het publiek voor zijn vertolking van een jeugdcrimineel in Hell's House (1932). Bette Davis had ook een rol in de film.

In 1935 besloot RKO Durkin meer serieuze rollen te geven. Ze veranderden zijn naam daarom ook naar Trent Durkin. De naam werd gebruikt in de film Chasing Yesterday (1935).

Dit bleek echter zijn laatste rol te zijn, toen hij op 4 mei dat jaar omkwam bij een tragisch ongeluk. Dit gebeurde toen hij aan het reizen was met Jackie Coogan en drie andere personen, waaronder Coogans vader, toen de auto waarin ze reden plotseling belandde in een auto-ongeluk. Coogan was de enige overlevende.

Filmografie[bewerken]